Ahead-Kampausilta

Saimme ystäväni Tanjan kanssa mahdollisuuden toimia kampausmalleina haminalaisessa Ahead-kampaamossa. Ahead sijaitsee kauniissa vanhassa puutalossa vanhan Raatihuoneen kupeessa. Malleiksi meitä pyysi Swartzkophin kouluttaja sekä Aheadissa yrittäjänä toimiva Mikko Korpela. Mikko teki meille viime kesänä kampaukset Tanjan häihin. Pidin hänen kädenjäljestään jo silloin, joten en epäröinyt lähteä kampausiltaan hänen mallikseen. Kampauksissa itse suosin luonnollista sekä huoletonta "luonnonlapsi tyyliä". Tämän kampausillan tarkoituksena oli näyttää asiakkaille, kuinka luoda näyttäviä ja rouheita kampauksia mm. leteillä ja erillaisilla solmuilla. Sekä luoda niihin persoonallisuutta pienillä twisteillä.

Kampaamo on sisustettu todella tyylikkäästi. Harmaaksi maalatut lankkulattiat ja niillä lepäävät räsymatot tekevät vaaleasta ja harmoonisesta kampaamosta viihtyisän. Korkeat huoneet, suuret ikkunat sekä vanhat puuovet yksityiskohtineen tekevät tilasta ainutlaatuisen. Olisin voinut vain kulkea eestaas avarassa kampaamossa ja huokailla tämän vanhan rakennuksen kauneutta. Hyllyillä ja sivupöydillä oli toinen toistaan houkuttelevempia hiustuote purnukoita. Olisipa kotonakin samanlainen valikoima. Esteetikkona minuun tekee vaikutuksen, jos liiketila on kauniisti sisustettu. Oli se sitten kukkakauppa, kampaamo, kahvila tai erikoistavaraliike. Kaunis tila on jo osa sitä elämystä, jonka saat palvelun lisäksi.

Tanjalle tehtiin upeat kiharat kampauksen pohjalle. Mikko painotti, että kiharoita sekä kampauksia tehdessä on tietenkin hyvä käyttää runsaasti muotoiluaineita. "Jäniksen kokoinen" määrä muotoilutuotetta, se jäi minunkin mieleeni. Suolasuihke tekee kiharoista rennommat ja sähäkät. Se tuo hiuksiin karheutta ja rakennetta. Niimpä se on myös oiva pohja lettejä ja kampauksia tehdessä, hius taipuu paremmin kun se on karheampi.

Tanjan hiukset saivat pari päivää aikaisemmin kauniin, hieman vaaleanpunaiseen taittavan pastellisävyn.

Olen aina ihaillut tuota vesiputouslettiä joka Tanjalle tehtiin yllä olevassa kuvakollaasissa.

Kampauksen lopputulos, rennot kiharat ja vesiputousletti yhdistelmä on hyvin tyttömäinen ja herkkä. Ihailtavaa miten simppelillä tavalla saa juhlien herttaisimman kampauksen.

Mulle oli laitettu tyvi piiloon hieman tummemalla kuparisella värillä ja latvaan tehtiin värin kirkastus. Vastustelen aina kampaajalla ollessani latvojen leikkausta, sillä pidän itselläni mahdollisimman pitkistä hiuksista. Mutta kyllä se leikkaus vaan kannattaa aika ajoin. Hiukset näyttivät heti paljon paksummilta ja terveemmiltä. Ihana tunne.

Letithän ovat jo jonkin aikaa olleet trendikkäitä. Netistä löytyy jos jonkinlaista tutorial videota eri mallisista leteistä. Mun suosikki on kuitenkin alla kuvassa oleva perinteikäs hollantilainen letti. Kiinnityksen jälkeen letin silmuja nykimällä saa lettiin lisää kokoa ja näyttävyyttä. Letin pään voi myös kietaista pinneillä löyhäksi nutturaksi. Yksinkertaisen kaunis kampaus.

Seuraava letti oli minusta myös ihastuttava. Hiuksia tupeerattiin alkuun luonnonharjas harjalla. Aluksi pelästyin noita pinkkejä hiuslisäkkeitä joita Mikko alkoi kiinnittää hiuksiini klipseillä. Lopputulos oli kuitenkin persoonallinen ja näyttävä. Letti sai myös hiukan lisää pituutta.

Valkoisilla hiuskoristeilla kampauksesta saisi kauniin morsiuskampauksen. Tai veikeällä perhosketjulla koristeltuna olisi mukava astella puutarhajuhliin.

Alla kooste erilaisista kampauksista.

Letti neljällä hius-suikaleella, niskaponnari luuppia käyttämällä sekä solmukampaus. Kaikki huolettomia ja luonnollisia kampauksia.

Ilta oli lämminhenkinen ja luulen, että asiakkaille jäi paljon hyviä vinkkejä mieleen. Kiitos vielä Mikko ja Ahead-kampaamo, oli hauskaa!

Aheadista löydät parturi-kampaamo palveluiden lisäksi myös kynsiteknikon palveluita. En voi liikaa korostaa kampaamon asiantuntijuuden ja kauniin sisustuksen lisäksi, vielä ikkunoista avautuvia Haminan kauneimpia vanhoja rakennuksia. Ne tuovat vielä lisämaustetta tunnelmaan.