Tuohirullat-Desing by Nature

 

Löysin puuvarastosta rullaantuneita koivuntuohia. Minusta ne ovat aina olleet suloisen näköisiä ja olen koittanut säästää niitä, jos vaikka keksisin niille jonkin kivan keinon käyttää koristeena. Mieleeni juolahtikin tehdä niistä soma kevätasetelma Iittalan Kastehelmi lautaselle. Kasvimateriaaleina käytin ihastuttavaa jouluruusua ja herttaista luhtalemmikkiä. Sekaan laitoin myös kallioimarteen oksia.

Valmiiksi rullaantuneita tuohia ei löytynyt kuitenkaan tarpeeksi, joten kiinnitin irrallisia tuohenpalasia rautalangalla yhteen rullaksi. Tuohia kannattaa kostuttaa, että ne taipuvat käytössä paremmin halkeamatta. Rautalangan piilotin juuttinarulla, joka sopii hyvin luonnonläheiseen teemaan. Piilotin tuohikiehkuran sisälle pullonkorkin jossa oli vettä kukille. Varsinkin lemmikki kärsii, jos se ei saa tarpeeksi vettä. Jouluruusu sen sijaan on hyvinkin kestävä leikkona.

Suomessa jouluruusua myydään paljon joulunaikana suosittuna ruukkukukkana. Sen kukinta-aika on kuitenkin keväällä. Jos olet onnistunut pitämään jouluruususi hengissä kevääseen, istuta se pihallesi jatkamaan elämää perennana puolivarjoiseen paikkaan. Se viihtyy puiden ja pensaiden alla. Koska jouluruusu kukkii keväällä lumen ja jään keskellä, pidetään jouluruusua toivon kukkana. Jouluruusun käsittelyn jälkeen kannattaa pestä kädet, sillä se on myrkyllinen. Latinankielinen nimi Helleborus sen kertoo, "tappava ruoka" . Kaunis mutta myrkyllinen.

Keväiset vihreän ja valkoisen sävyt yhdessä tuohen kanssa hivelevät silmää. Hauskaa miten tuo jouluruusun kukka muistuttaakin valkovuokkoa. Ei aikaakaan, kun niitäkin on metsät valkoisenaan. 

Parhaimpia asioita arjen keskellä ovat metsäretket. Olen yrittänyt oppia elämään hetkessä. Joskus onnistun siinä vallan mainiosti joskus en. Joskus elämä tuo pysäyttäviä uutisia eteen. Silloin tajuaa miten elämä lipuu ohi, jos vain stressaa kaikesta. Itsellä ainakin metsä ja luonto helpottavat stressiä. Luonnossa on vain niin hyvä olla, sitä ei vie minulta kukaan. Varsinkin nyt, kun lumi on sulanut ja vihreys valtaa luonnon.