Ihana juhannus

Ihanaa juhannusta kaikille. Mun juhannus alkoi rauhallisesti aikaisella aamulla luonnon helmassa. Katsotaan mitä muuta juhannuksella on tarjota tänä vuonna;) Meillä ei ole mitään kummallisia suunnitelmia. Pääasia, että saa syödä ja saunoa sekä nauttia vehreästä luonnosta.

Tein juhannuksen kunniaksi luonnonkukista villiintyneen juhannuskimpun. Kasveina käytin horsmaa (kaunis kukka, aivan liian aliarvostettu) päivänkakkaraa, hiirenvirnaa, mataraa, saniaisia sekä hauskaa kyläkellukkaa. Kimpun kuningatar on pihaltani kerätty iki-ihana pioni. MIkä tuoksu siinä onkaan! 

Luonnonkukat kannattaa kerätä viileään aikaan, eli aamulla tai illalla. Aamu on paras, sillä niiden nestejännitys on silloin parhaimmillaan. Ota vesiastia mukaan keruumatkalle, että saat kukat suoraan veteen. Hyvät imupinnat ja vedenvaihto auttavat kimppua kestämään hiukan pidempään. Kädenlämmin vesi on paras luonnonkukille.

Myös viileässä säilytys esim yön ajaksi antaa kukille jatkoaikaa. Kimppua ei myöskään kannata asettaa paahteiselle paikalle.

 

Pikku apuri Hertta<3
Kauniit vihreät saniaiset

Nauttikaa ihmiset kesästä ja juhannuksesta. Mahtavaa juhannusta kaikille:)