Kevätkattaus

Perunanarsississa on huumaava tuoksu ja sen valkoinen kerrattu kukka on yksinkertaisesti kaunis.

Pääsiäisestä alkaa kevät, joten ihanaa alkanutta kevättä kaikille. Me vietettiin pääsiäistä vanhempieni luona koko perheen voimin nauttien aurinkoisesta säästä ja hyvin syöden. Pääsiäiseen kuuluu hyvä ruoka ja nautinnolliseen ruokailukokemukseen kuuluu myös juhlatilanteissa kaunis kattaus. 

Tein keväisen istutuksen ihanista perunanarsisseista, pienistä helmihyasinteista ja koivunoksista. Valmiin istutuksen koristelin pääsiäisteemaan sopivilla valkoisilla höyhenillä ja viiriäisenmunilla. 

Narsissit ja helmihyasintit ovat molemmat sipulikasveja. Ne saavat sipulistaan tarvittavan voimansa. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei tarvitse pahemmin kastella. Sen vuoksi ne ovatkin erinomaisia kasveja käyttää esimerkiksi tämäntyyppisissä asetelmissa. Istuttamiseen ei tarvitse multaa, vaan ne voi istuttaa sammaleeseen, joka tuo samalla asetelmaan luonnonläheisyyttä ja herkyyttä. 

Irroitin perunanarsissit sekä helmihyasintit ruukuistaan ja jaoin ne pienempiin osioihin sanomalehden päällä. Puhdistin niiden mukulat ja juuret mullasta. Asettelin istutukseen tulevan astian pohjalle pari suurikokoista leikkolehteä, ettei sammal varise pöydälle. Suuria leikkolehtiä voi kysellä kukkakaupoista. Tässä asetelmassa leikkolehtinä käytin Aspidistraa eli tuonenkieloa. Vihreiden lehtien päälle asettelin vielä muovin varotoimeksi mullan ja sammaleen varisemiselle.

Aspidistran lehti astian pohjalla estää sammaleen varisemisen pöytäliinalle.

Kieputin istutuksen ympärille koivunoksia. Ne oli helppo pujotella astiaan kiinni ilman sen kummempaa rautalankaa tai muuta kiinnitystekniikkaa astian korimaisuuden ansiosta. Kaunis astia on tärkeä osa asetelmaa. Tämä korimainen astia on hankittu Kotkalaisesta kukkakaupasta Lempikukasta. Koivunoksille asettelin vielä vanamon herkkiä varpuja. Metsästin niitä lumen alta sammaloituneiden kivien päältä. Niitä oli vain pakko löytää metsästä tuomaan asetelmaan vihreyttä:)

Asetelmassa käytin siis pääsiäisteeman mukaisesti koristeina valkoisia höyheniä ja pieniä munia, mutta asetelma sopii myös nyt keväiseen pöytään ilman niitäkin. Muista säilyttää pääsiäisen narsissit, sekä muut sipulikukat ja istuta ne puutarhaasi kun maa on sulanut. Niistä on sitten iloa seuraavana keväänä.

Niin ihanaa huomata kuinka päivät ovat jo valaistuneet pitkälle iltaan. Kevät on minusta paras vuodenaika. Kesä ja lämpö ovat vielä tulossa ja luonto alkaa heräillä lumen alta. Sulaneet pyörätiet suorastaan huutavat lenkille sekä pyöräilemään. Mahtavaa alkanutta huhtikuuta kaikille ja vielä kerran tervetuloa tänne Starboxiin kanssani nauttimaan elämän pikku iloista! 

- Salla