Kimppu ennen pakkasia

Tänä syksynä ruska on ollut todella kaunis. Ja jotenkin tuntuu, että se on kestänyt tänä vuonna poikkeuksellisen pitkään. Auringonkukasta tulee usein mieleen loppukesä. Kuuma loppukesä. Usein auringonkukat kuitenkin ovat niitä, jotka kestävät puutarhassa pisimpään jopa pienten yöpakkasten läpi. 

Tähän kimppuun keräsin auringonkukkien lisäksi merenrannalta ruosteen sävyisiä sekä sinertävän hopeisia heiniä. Pensasmustikan varpuja, joiden ruskaväri on huikea. Kimpussa on myös muutama vadelmanoksa, joihin syksyllä tulee kaunis tummanpuhuva sävy sekä ihania hopeisia eukalyptuksen oksia (kukkakaupasta tosin, Lempikukasta).

Vielä luonto loistaa punaisissa, keltaisissa ja oranssin sävyissä. Nyt on kuningasaika askarrella kransseja, tai tuoda sisään vaaseihin kauniita ruskaoksia. Itselläni on missio tänään väsätä vaahteranlehdistä ovikranssi. Siitä varmaan  sitten seuraavaksi ohjeiden kera! Ajatuksena oli myös istuttaa kukkasipuleita puutarhaan kevättä ajatellen.

Mulla alkaa pikkuhiljaa jo hiipiä mieleen joulu ja kaikki siihen liittyvä tunnelmointi. Oisikohan jo liian aikaista;) Noh, ehkä maltan mieleni ja odotan edes sinne marraskuuhun. Se on vaan fakta, että pitkän ja mustan marraskuun selviää paremmin kynttilöillä, jouluvaloilla ja glögillä.