Kukkaseppeleet

Ihana seppele syntyy pihan kukista. Seppelettä voi maustaa herttaisilla ruusuilla ja harsolla, joita on saatavilla kukkakaupoissa.

Kesään kuuluu kukkaseppeleet. Lapsena tehtiin seppeleet voikukista, mutta kesäkuussa luonto tarjoaa muitakin ihania kukkia. Keräsin pihalta syreenit, akileiat, kielot ja koiranputket. Harso on Lempikukasta:) Vaaleanvihreä mustikka kestää myös seppeleessä hyvin. Malliksi kuviin pääsi kaunis siskontyttöni Sara.

1. Aloitin seppeleen tekemällä rautalangasta ympyrän. Pyöritin kahden pitkän ja paksuhkon rautalangan ympärille kukkateippiä, samalla taivuttaen sitä pyöreään muotoon. LIsäsin pötköön vielä toiset kaksi rautalankaa, jotta pohjan pituus riittäisi pään ympäri. Rautalangan päät pyöräytin lenkiksi, johon toisen rautalangan pään voi sujauttaa kiinnitykseksi loppuvaiheessa. 

2. Tein pieniä nippuja kukista. Niiden juureen laitoin kostutettua pumpulia, jotta kukkien kesto olisi pidempi. Kukkien varret ja pumpuliosuuden peitin kukkateipillä ja kiinnitin koko nipun pohjaan kevyellä hopeisellä rautalangalla.

Usein kukkaniput kiinnitetään pohjaan pelkällä kukkateipillä. Jos seppeleen toteuttaa pienellä kukkamäärällä ja haluaa lopputuloksesta korumaisen, pelkkä kukkateipin käyttö on suotavaa ettei näkyviin jää rautalankaa. Nyt kun seppele on runsas ja kukkea, rautalanka kiinnitys oli hyvä keino kiinnittää painavat kukat pohjaan tukevammin. 

3. Jo alussa jätin rautalangan päätä näkymään noin 5cm. Tämä mahdollistaa sen, että loppuvaiheessa seppelettä on vielä mahdollisuus kiristää. Lisäsin kukkanippuja peräkkäin sitoen ne rautalangalla aina seppelpohjan lenkkiin asti. Viimeistelin seppeleen suloisella mintun värisellä rusetilla.

Vola! Kaunis seppele on valmis. Kukat ja niiden vihreät lehdet saavat valua kasvoille runsaasti ja rönsyillen.

Seppeleestä voi tehdä myös toispuoleisen. Alla kaverin tilaamat hiusseppeleet hortensiasta, harsosta, syreenistä, ruusuista, neilikoista ja kieloista. Rautalangan peitin väriteemaan sopivalla nauhalla. Seppeleet kannattaa tehdä samana päivänä, kuin niiden käyttö on. Luonnonmateriaaleja käyttäessä kannattaa muistaa, että ne on hyvä kerätä joko aamulla tai illalla. Sekä säilyttää viileässä paikassa.