Romanttinen kesäasetelma

Kesä on täynnä juhlaa. Nyt ajankohtaisempina valmistujaiset ja lakkiaiset. Monien kesät täyttyvät myös häistä ja rippijuhlista. Kesällä ollaan sosiaalisempia ja kokoonnutaan enemmän ystävien ja perheiden kesken juhlimaan ihan vain kesää ja valoa ylipäätänsä. Kokosin teille nyt tälläisen kesäisen pöytäasetelman, joka on helppo toteuttaa.

Tarvitsen vain ison kasan lasipulloja ja purkkeja. Sakset, veitsen ja lempikukkiasi.

Tässä asetelmassa kasvimateriaaleina käytin iki-ihanaa pionia, tuoksuvia kieloja ja syreeneitä. Herkkiä koiranputkia ja kirsikankukkia, sekä keväänvihreää kotkansiipeä. 

Nuo värit yhdessä ja tuoksut olivat jotain niin suloista. Asettelin pullot eri korkuiseen riviin keskelle pöytää. Pöydän sivuille tällöin mahtuu vielä kattaus. Läpinäkyvien astioiden sekä herkkien kasvivalintojen ansioista, vastakkain istuvat ruokailijat näkevät kuitenkin toisensa ja voivat ihastella samalla asetelman kauniita yksityiskohtia.

Jos keräät kukat luonnosta, ajoita keräysaika mielummin aamuun tai iltaan. Vaihtamalla vedet päivittäin ja tekemällä uuden imupinnan veitsellä saa kukille lisäaikaa. Vinkkinä kerrottakoon, että puuvartisille kukille on hyvä laittaa lämmintä vettä esim syreeneille sekä omena ja kirsikkapuun oksille.

Muutama kaunis oksa suloisessa pikkumaljakossa ikkunalaudalla on herkkä yksityiskohta.