Rakkaat tulppaanit

Noniin. Täällä ollaan neljänseinän sisällä flunssan kovassa otteessa. Nice.. Aivotkin on nyt niin jumissa joten tässä olisi teille vuosi sitten postattua juttua vanhasta blogistani. Tämä juttu on vaan mun lemppariaiheeni ja ajankohtainenkin sellainen. Tulppaanit<3 Kunhan tästä virkoan ja pääsen kylille niin lupaan tehdä päivitetyn version aiheesta. 

Tässä maailman helpoin ja todella ihana tapa tehdä kukka-asetelma keskeiselle olohuoneenpöydälle tai sivupöydälle, pianon päälle tai hyllylle. Joko suuremmassa koossa käyttäen runsaasti erilaisia astioita ennakkoluulottomasti yhdistellen, tai hieman pienemmässä koossa vain muutamalla söpöllä pullolla.

Mulla oli tulppaanien kaverina hieman kevään vihreätä Viburnumia, koiranheisiä. Ainut "ongelma" niiden kanssa on se, että heisin oksat jäivät niin lyhyiksi että jouduin laittamaan jotkut pullot melkein täyteen vettä jotta varret saisivat vettä. Yleensä taas tulppaanit on hyvä laittaa vähään ja kylmään veteen, etteivät ne kasvata varttaan niin paljon. En tuosta kuitenkaan välittänyt sillä minusta tulppaanit ovat parhaillaan kun ne alkavat kasvaa, taipuen eri suuntiin ja ulottuvuuksiin.

Vaikka valkoiset tulppaanit ovat aina ennen olleet minulle ehdoton ykkönen, päätin kuitenkin ostaa kotiin värikkäitä yksilöitä. Niinkuin aijemminkin olen todennut iän karttuessa kauniit värit alkavat ilahduttaa silmääni entistä enemmin. Nuo vaaleanpunaiset pitsireunaiset ovat kyllä lumoavia. Kukkakaupoissa on jo paljon valikoimaa tulppaaneissa pitsireunaisista, papukaija tulppaaneihin. Kysyppä joskus kukkakauppiaaltasi olisiko ranskalaisia tulppaaneja, ne vasta ihania ovatkin pitkine varsineen.

Kevään värit alkavat hiipiä jo mieleen.

Tulppaanit siis elävät kovaa vauhtia. Jollekkin se voi olla riesa, ja jättää tulppaanit ostamatta sen takia. Minusta nuo taipuvat tulppaanit vaan ovat jotain niin kaunista.

Mutta tulppaanit siis laitetaan hoito-ohjeiden mukaan vähään ja kylmään veteen, sinne voi lisätä vaikka lunta. Tulppaanien varret leikataan veitsellä tasaisesti, ei vinoa imupintaa niinkuin muille leikoille on suositeltu. Veden vaihto päivittäin ja vaikka siirtäminen yöksi viileään esim kuistille tai tuulikaappiin antaa niille lisää aikaa, kunhan ei ole pakkasta. Jos ostat kuiviltaan olevia tulppaaneja, leikkaa kotiintullessa varsiin uusi imupinta ja jätä ne esim napakkaan sanomalehti rullaan, ja seisomaan veteen noin puoleksitunniksi.

Viikonloppu siivouksen kruunaa tuoreet leikkokukat pöydällä. Käy ostamassa omasi ja kokeile vaikka tätä helppoa ja veikeää lasipullo asetelmaa. Tulppaanikimppu kauniissa vaasissa on myös todella hyvä vaihtoehto. Minusta kukat oikeasti piristävät arkea, ja kuuluvat ehdottomasti ainakin viikonloppuun. Itse en osaisi ollakkaan ilman edes jonkinlaista heinän tupsua pöydällä.

Kun tulppaanit alkavat mennä menojaan, niiden elämää voi jatkaa vaikka jäälyhdyissä ulkona.

Mukavaa viikonloppua kaikille:)