Satumainen puutarha

Vanha piha on mielestäni satumainen, oli se hoidettu sitten hyvin tai huonosti. Me ostettiin helmikuussa uusi remppakohde vanhasta Metsolasta ja jännityksellä odotin mitä talon melkein 100vuotias piha tarjoaisi meille, kun kasvukausi alkaisi. 

Puutarhassa kasvaa ihania isoja pioneita. Herukkapensaita, vanhoja omenapuita ja kirsikkapuita. Muutama hassu ruusu. Vadelmia, mun lemppareita. Raparpereja, karviaisia. Epämääräisessä kukkapenkissä kasvaa kukkien seassa ruohosipulia. Raparperipusikosta sojottaa yksi vadelman oksa, johon näyttäisi kasvavan isoja vadelmia.

Pionit nojailevat toisiinsa ja jotkut taipuvat melkein maahan saakka. Joissain on vielä nuppuja joissa muurahaiset vaeltavat. Auetessaan pioneissa on huumaava tuoksu, kesän tuoksu. Hassun muotoiset vanhat omenapuut ja marjapensaat lupailevat isoa satoa syyskesäksi. Puiden alle on ihana paeta varjoon kuumana päivänä tai vaihtoehtoisesti kuunnella kesäsateen rapinaa, jos sellainen sattuu yllättämään.

Puutarha ei ole täydellinen. Rikkaruohoja ja heinää kasvaa siellä sun täällä. Keskellä pihaa kasvaa ylisuuri pensas erittäin epäloogisella paikalla. Aidat ovat vähän vinossa ja kivijalkaa pitkin kasvaa outo köynnös. Silti tuo vanha piha on hurmaava. On hauskaa, että pihaa ei nää yhdellä silmäyksellä kokonaan. Vaikka piha varmasti menee muokkaukseen tulevina kesinä, haluamme säilyttää vanhan pihan salaisuudet. Tulevaisuuksien kesissä tulee edelleen kurkistaa suuren pensaan taakse, nähdäkseen päiväunille tarkoitettu paikka. Vanhojen perennakasvien seassa kasvaa syötäväksi tarkoitettuja yrttejä ja aitaa pitkin kasvaa niitä outoja köynnöksiä.

Aamuauringossa on ihana juoda aamukahvia kuunnellen satakielen laulua. Voin jo kuvitella miten kokoonnutaan pihalle ystävien ja perheen kesken viettämään yhteisiä hetkiä grillaten ja juoden viiniä;) Rakastan asua Metsolassa. Tää kylä on kun yhtä isoa satumaista puutarhaa.

Hei mahtavaa heinäkuuta kaikille! Toivottavasti intiaanikesä jatkuisi mahdollisimman pitkään:)