Tarina hääkimpusta

 

Viime kesä oli hieno, sain kunnian olla kahdelle rakkaalle ystävälleni kaaso. Sain myös toimen hääfloristina jonka otin ilolla vastaan. Ensimmäisenä ystävistäni naimisiin meni Emma jonka kanssa ollaan oltu ystäviä rippikoulusta aina lukioon ja nyt aikuisuuteen saakka. Heinäkuussa jännitettiin ilmoja sillä kaikki muu häihin liittyvä oli oikeastaan tiedossa ja suunniteltu. Ilmat viime kesänä kun sattuivat olemaan koleita ja sateisia. Häät oli määrä pitää sulhasen vanhempien pihapiirissä vanhassa navetassa ja suuressa teltassa pihanurmella.

Paikka oli aivan ihana ja mahdollisti rennon ilmapiirin sekä rustiikkisen teeman häille. Häitä edeltävä viikko touhuttiin isolla porukalla häitä pystyyn, myös talkoista jäi hauskat muistot. Saatiin olla kaveriporukalla paljon yhdessä ja hitsauduttiin myös morsiusparin vanhempien sekä heidän ystävien kanssa yhteen.

Tässä kuvaa illasta ennen häitä. Emman viimeinen ilta neitinä vietettiin Kotkan kattojen yllä merinäköalasta ja auringonlaskusta sekä eritoten ystävistä nauttien. Tuo ilta oli tärkeä. Jos joku lukijoista on pestattu kaason rooliin, suosittelen että ilta ennen häitä pyhitetään rauhoittumiselle ja yhdessäololle morsiamen kanssa. Kiireiset talkoovalmistelut on takana ja edessä jännittävä päivä. Pieni kuohuvan nautittiminen ja vanhojen aikojen muistelu on paikallaan.

Kukillehan tuo viileä kesäsää oli helpotus. Käytin paljon luonnonkukkia. Luonnonkukat ovat siinä mielessä työläitä, että niiden keräämiseen ja puhdistamiseen menee paljon aikaa. Niiden kestävyys ei ole parasta luokkaa ja siksi niiden kerääminen kesällä onkin hyvä ajoittaa joko aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan, jolloin niiden nestejännitys on parhaimmillaan. Luonnonkukat tulee kerätä suoraan vesiastiaan ja viedä ne viileään paikkaan runsaaseen veteen yön yli, jotta ne kestävät hääpäivän ajan. Sain luvan käyttää sulhasen äidin pihalta mitä kukkaa ikinä halusinkaan. Puutarha oli onneksi loistossaan ja sain poimia kaikki ihanat pulleat vaaleanpunaiset pionit ystäväni hääkimppuun. Tuhannesti kiitos vielä siitä Päivi! Osan sain myös omalta anoppikokelaaltani. Pääsääntöisesti kaikki kukat olivat ammennettu luonnosta. Tien varsilta, puutarhasta ja niityiltä.

Hääkimpussa komeili siis pionia, cosmoskukkaa, hieman vihreää hortensiaa, kesäharsoa sekä luonnossa kasvavaa purtojuurta. Kimpun malli oli hyvin rento, romanttinen. Tarkoituksena olikin, että se näyttää kedolta kerätyltä kimpulta eikä liian muodolliselta. Idea kimpusta tuli morsiamen auki hulmuavista rennoista laineista sekä romanttisesta muhkeasta hääpuvun helmasta. Lisäksi häiden teemana oli rustiikkisuus sekä maalaisromanttisuus jolloin myös hääkimpun tuli olla samaa teemaa. Kimpun varsien ympärille kiedoin vaaleaa silkkinauhaa.

Näitä kuvia kun katsoo, ei voi kun hymyillä. Ihanat tytöt ja ihana kesä! Meidän mekkoja mietittiin jonkin verran, morsiamen toiveiden mukaan kaikki hankittiin maksimittaiset mekot. Hyvin mielestäni nuo värit menivätkin yhteen ja kaikki saivat oman tyylisen mekkonsa.

Kaasojen kimput olivat hyvin rennot, yksinkertaiset kesäkimput. Niissä oli päivänkakkaraa, kesäharsoa ja tyyliltään ne olivat rustiikkiset ja kesäiset. Kaasoilla sekä sulhasen äidillä oli hiuksissa pinkit ruusut, jotka olivat nekin pihapiiristä kerätty. Pöydille Emma halusin lasipurkkeja joissa oli värikkäitä kesäisiä kukkia. Kiitos rakas ystäväni Elisa kun autoit niiden teossa. Kaksi selkävammaista kyykkimässä navetan lattialla kukkien parissa oli varmasti aikamoinen näky. Mutta mitä sitä ei tekisi ystäviensä eteen.

Alla kuva kukkaköynnöksistä joilla koristelin vanhan rustiikkisen ritilikön. Köynnöspohjat tein vaahteran oksista jotka kestävät hyvin ilman vettä. Köynnöksen kukkamateriaaleina kulkee hiirenvirnaa, tertturuusua sekä harsoa. Hiirenvirna kestää myös yllättävän hyvin ilman vettä. Sitä olisi kuitenkin hyvä suihkuttaa vedellä sumutinpulloa käyttäen. Ruusut olivat vesiputkiloissa. Tein toisen samankaltaisen kukkaköynnöksen vanhaan ikkunanpokaan, jonka miehet urhoollisesti kiinnittivät roikkumaan korkealle navetan seinään. Siitä ei valitettavasti ole kuvaa, mutta idea sama. Alla oleva kuva kukkaköynnöksistä T&H valokuvaus.

 

Viileät kesäilmat mahdollistivat myös kauniin ja vehreän luonnon hääpäiväksi. Pitää ajatella positiivisesti:)

 

 

Tämä rakas aviopari sai tänään esikoispoikansa. Myös kaasoista Elisa ja Iisakin saavat tänä vuonna jälkikasvua. On jännittävää jäädä seuraamaan nuoruuden ystävien Emman ja Elisan elämää ensimmäisen lapsen kanssa. Iisahan on jo konkari;) Mulla on sitten monta hyvää neuvojaa tulevaisuudessa!Häät olivat todella onnistuneet, mutta ennenkaikkea hauskat ja rakkaudentäyteiset. Hellettä ei morsiammen toiveiden mukaan saatu mutta ei onneksi kaatosadettakaan. Illalla piristi pieni kesäisen tihkusade jossa oli hauska pistäytyä monien tuntien tanssimisen jälkeen. Oli aivan huippua juhlia rakkaiden ystävien kanssa Emman ja Timon hääpäivää ja avioliittoa. Näitä hetkiä on ikävä, onneksi on kuvat muistona. Voisin katsoa näitä kuvia uudelleen ja uudelleen. Ne ovatkin suureksi osaksi avopuolisoni kädenjälkeä ja tuovat kerta toisensa jälkeen hymyn kasvoille. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa <3