Tulppaanileikkejä.

 

Moikka kaikille! Tässä lisää tulppaani aiheista kukkavinkkiä. Tulppaanin varsi on taipuvainen, siksi se on materiaalina omiaan esimerkiksi tälläiseen kranssiin. Tulppaanin varret kaartuvat luonnollisesti oksakranssia myöten. Kranssin ostin valmiina, ja sen koloihin oli helppoa asetella tulppaaneja. Kukat eivät tarvinneet edes kiinnitystä, ne saivat tarttumapintaa hyvin karheista oksista.

Tämä värimix on todella kaunis ja klassinen. Sopii hyvin rouhean luonnonmateriaalin kaveriksi, ne yhdessä luovat minusta hienon kontrastin toisilleen.

Tälläisessä kranssissa tulppaanit kestävät ilman vettä päivän verran, toki niiden varsiin voi laittaa kukkaputkilot joita tulee yleensä ruusujen mukana kukkakaupoista. Tai kostutettua talouspaperia varsien päihin.

Yksi tapa käyttää kranssia on asettaa se laakealle alustalle ja pöydälle koristeeksi. Tällöin jos tulppaanien varret jättää tarpeeksi pitkiksi niin, että ne yltävät alustalle, voi alustalle laittaa vettä josta varret saavat nesteensä.

Herkkä tulppaaniasetelma syntyy vain parista tulppaanista kauniissa pullossa.

Olen ihastunut myös tulppaani versioon ilman lehtiä. Kokeile riipiä lehdet pois, ja asettele kukat vaikka lasipurkkiin. Lyhyillä tai pitkillä varsilla lopputulos on todella suloinen ja hieman erilainen. Tämä toimii silloin kun tulppaanit ovat jo auenneet hieman, nuppusille tulppaaneille en tätä tekisi. Muuten ne näyttäisivät todella kaljuilta:)

Kokeilin viikonloppuna myös tälläistä tulppaaniseinää. Lasisiin koeputkiin laitoin juuttinarut ja kiinnitin ne roikkumaan eritasoille keittiömme hyllykköön. Hauska ja leikkisä tapa tulppaaniasetelmalle.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille. Piristäkää arkeanne kukilla:)