Väriä elämään

 

Joskus elämässä tarvitaan väriä. Itselläni on ainakin ollut sellainen viikko flunssan ja selkävaivojen takia, että aimo annos värikkyyttä hivelee kyllä silmiä ja mieltä. Onneksi vaivat alkavat väistyä ja voin taas alkaa nauttimaan kevään tulosta. Kyllä terveys on vaan niin tärkeää. Sen tajuaa kyllä, kun makaa neljä päivää sohvan pohjalla.

Tähän kranssiin tein pohjan koivun letkeistä oksista. Taivuttelin aluksi oksia kiinni toisiinsa tiukasti käyttäen rautalankaa ja samalla hakien kranssille pyöreää muotoa. Halusin koivukranssista rennon, joten jätin loppua kohden oksia rennommin roikkumaan. 

Tulppaanit ja narsissit oli helppo pujotella oksien lomaan. Niiden varsiin voisi laittaa esim. kostutettua pumpulia tuomaan kosteutta kukille. Jos kranssin jättää ulos tai viileälle kuistille, tulppaanit ja narsissit kestävät ilman vettä muutaman päivän hyvinä.

Värikkäitä yksityiskohtia.

Lämpimän oranssin ja pinkkien tulppaanien väriyhdistelmä on todella herkullinen. Valkoiset perunanarsissit raikastavat kranssia ja tuovat siihen samalla ihanan tuoksun. Löysin metsäretkellä kallioimarteen oksia. Ne on vaan niin hienoja, ajatella miten kauniin kasvin luonto on luonutkaan. Kallioimarteen oksa tuo kranssiin elävyyttä ja mielenkiintoa.

Vielä on aikaa nauttia tulppaaneista. Oikein hoitamalla ne voivat kestää yllätävänkin pitkään. Pikku vinkkinä kaikille, kerratut tulppaanit kestävät kauemmin kuin yksinkertaiset. Kokeile laittaa tulppaanien joukkoon koivunoksia tai omenapuun oksia. Tai osta kukkakauppiaaltasi tulppaanien joukkoon muita sipulikukkia, narsisseja ja hyasintteja.