By Pinjan kuvauspäivä

Kuvat: Anna Wallendahr | Hiukset & Meikki: Minna Puustinen / Gyyli

Törmäsin syyskuussa ByPinjan mallihakuun instagramissa. Kerroin siitä heti puoliskolleni, mutta lopulta vasta haun viimeisenä päivänä hän valitsi profiilistani kaksi kuvaa joihin lisäsin #bypinjamalli hästägin. Eikä mennyt montaa päivää, kun yllätyksekseni sain sähköpostia Pinjalta. Siitä meni vain viikko, kun jo matkustin Helsinkiin.

Alkuperäinen suunnitelmani oli mennä junalla, tottakai. Pääsisin helposti ja nopeasti suoraan Helsingin keskustaan ja lisäksi olisin voinut pyhittää tuon puolitoistatuntisen blogille. Huomasin kuitenkin sekä juna- & bussilippujen olevan tuplasti sen mitä diesel ja lisäksi aikataulut olivat enemmän tai vähemmän mielenkiintoisia, joten päädyin omalla autolla matkustamiseen.

Päivä alkoi ihan tavallisena maanantaina. Lapset herättivät ennen herätyskelloa, yritin silittää vielä kosteita farkkujani kuiviksi, aamupalan jälkeen puettiin päälle ja vein Elpun päiväkotiin yhdeksäksi. Illalla pakkaamassani laukussa oli muutamat vaihtokengät ja muuta tarpeellista, mitä en todellisuudessa tarvinnutkaan.

Romantic Off-Shoulder Top - Floral

Fancy Top - Graseful Grey

Fancy Top - Delicate Pink

Pelkäsin myöhästyväni aikataulusta, kun pähkäilin Itiksen parkkihallin edessä minkä oven valitsisin jotta pääsisin kattoparkille. Parkkihallit eivät ole mun lempipaikkoja, mutta lopulta pääsin perille, 9h kiekkoparkkiin ja löysin tieni metrolle. Turistina suunnistin Kampin metrotunnelista Gyyliin navigaattorin avulla. Jännityksestä huolimatta pääsin perille,  eikä edes tullut hiki.

Gyylin oven tuli avaamaan valokuvaaja Anna Wallendahr. En varmaan koskaan unohda hänen innokasta ensireaktiotaan. Odotin lasiovien takana lököfarkuissa, hupparissa ja sadetakissa, märät hiukset nutturalle pyöräytettynä. Ja ensimmäiseen henkäykseen hän sanoi: "Moi, Sä näytät upealta!"

Seuraavaksi mua tervehti Pietamon Kirsi ja itse Pinja. Ensimmäisenä Pinja kertoi missä on eväät ja leväytin omaisuuteni sohvalle. Siitä pääsin suoraan kampaajan käsittelyyn. Sekä hiukset että meikin teki Minna, jonka käden jälkeä voi ihastella instagramissa @makeup_minna. Sen jälkeen päästiinkin itse asiaan. Mallailtiin vähän  kummat housut ja kenen kengät minkäkin yläosan kanssa laitettaisiin ja lähdettiin kuvaamaan.

Posh Peplum Top - Denim

Posh Peplum Top - White

Ensimmäisen ylämäen jälkeen kyselin Annalta kuinka pitkälle Kalevankatua ollaan menossa ja otin vaihtokengät mukaan. Kuvaukset olivat ulkona (kuten ehkä huomaat :D) ja jännitin vähän etukäteen miten syyssää suosii. Saatiin ihana aurinkoinen, mutta kylmä tuulinen päivä. Pidemmille matkoille napparin hupparin ja omat kengät mukaan. Paitsi sille ainoalle paikalle, jossa oikeasti tuuli kovaa ja oli tosi kylmä. Ja siellä kuvattiin tientenkin mekko. Onneksi kylmyys ei välity kuviin asti.

Kun kaikki vaatteet saatiin kuvattua syötiin vielä loput eväät, jotka Pinja oli meille varannut ja lähdettiin hiljalleen kaikki omiin suuntimme. Käveltiin Pinjan kanssa samaan suuntaan ja hän saattoi minut metrolle. Sen matkan aikana sain tutustua häneen enemmän. Lopulta suuntasin Itiksestä suoraan kotiin, pää pyörällä sekä parkkihallin kierreliuskasta että päivän kokemuksesta.

Oli mahtavaa päästää hemmoteltavaksi, kun hiukset ja meikki laitettiin. Oli ihana tutustua Pinjaan ja Annaan ja tavata Kirsi. Oli kivaa olla innoissaan vaatteista, joista kuudelle sain olla mallina. Oli hauskaa olla vähän niinkuin oikeasti töissä ensimmäistä kertaa näiden kotiäitivuosien aikana.

Simple Dress - White Vaatemallisto on By Pinjan ja Pietamon yhteisprojekti. Kaikissa vaatteissa on otettu huomioon myös imettävät äidit, vaikka nämä ei olekaan imetysvaatteita. Alla olevasta linkistä pääsette suoraan vaatemallistoon ja koodilla PETRA30 saatte -30% vaatteista!

By Pinja vaatemallisto || Valokuvaaja Anna Wallendahr || Pietamo || Gyyli