Jääkaapin kätköissä - haaste

 

Siitä on jo hetki aikaa, kun Pirita - Pandamama haastoi koko kaksplussan blogiverkoston paljastamaan jääkaappinsa just nyt. Täytyy myöntää, että tämä ei ole mikään kahden päivän postaus - "kuvat tänään, teksti huomenna", vaan olen saanut käsiteltyä yhden kuvan illassa juuri ja juuri silmät ristissä hereillä. Joten meidän jääkaappi ei näytä just nyt tältä. Vaikka myöhässä olenkin, niin totuuden mukainen tämä on silti. Suunnilleen tältä meillä näyttää aina silloin, kun jääkaapissa on muutakin kuin valo ja kastikepullot.

 

 

Yritän pitää jääkaapin loogisessa järjestyksessä, mutta ilmeisesti se on looginen vain minun mielestäni, sen verran usein tavarat löytää tiensä kaikille muille hyllyille. Ylähyllylle nostan aina saalaattitarpeet ja muut kasvikset. Nyt siellä oli pussi suippoja paprikoita ja yksinäinen tomaatti, sekä purkki jotain tulista johon minä en koske. 

Toisiksi ylinhylly on sekalainen hylly. Pussillinen lihapiirakoita, Jekun jämäannos, raejuustoa ja pienet jämät paistettua jauhelihaa joltakin aterialta. 

Kuvan alin hylly on jääkaapin keskellä, joten siitä löytyy voileipätarpeet. Leikkeleet, metvurstit, juustot, Oivariinia aikuisille ja Keijua lapsille, melkein loppunut purkki päällä ja avaamaton alla. Nuo kiinalaisen take awayn kastike- ja salaattipurkit ovat eksyneet yhden hyllyn liian alas.  

 

Alimmalta hyllyltä löytyy kaikki lihat. Kuvaus hetkellä siellä oli kolme pakettia jauhelihaa, kanan jotkut maustamattomat paistifileet (joita en osaa kokata, testasin eilen) ja marinoidut suikaleet. Pari pakettia pekonia ja kiinalaisen jämät. Alimmissa lokeroissa on pussi perunoita ja pillimehuja. 

Ovessa säilyy alimpana kaikki juomat, pitkällä hyllyllä on ketsuppi, mustikkakeitto,  valkosipulilla maustettu rypsiöljy, sitruunamehu, ja mustikka- ja puolukkahillot. Hillojen päällä on melko sekalainen sakki erilaisia majoneeseja ja salaatinkastikkeita. Kuvassa ei näy kolme ylintä lokeroa, mutta ne on yleensä tyhjiä. Tai yhdessä on DuoCort-rasva. 

Kuvasin tätä postausta varten eräänä aamupäivänä juuri, kun edellisenä iltana oltiin käyty kaupassa. En ollut ihan varma onko se nyt huijaamista vai ei, joten otin uudet kuvat noin viikon päästä ensimmäisistä kuvista. Kuvien välissä olin lasten kanssa viisi päivää mummun ja vaarin luona. Tietysti me ostettiin jääkaappi täyteen juuri ennen reissua ja koska kiinalaisesta riittää vähintään kahdeksi, jopa kolmeksi ateriaksi, niin kotona ollut puoliskoni pelasti osan lihoista pakastimeen reissun aikana.

 

 

Paprikat ja lihapiirakat on vähentyneet. Yksinäinen tomaatti on vaihtanut hyllyä, raejuusto loppu ja nuo samat ruoan jämät ovat edelleen tuolla hyllyillä. (siivosin ne kyllä heti kuvien oton jälkeen pois - HYI!) Lasten  vajaa Keiju on loppunut ja metvurstia on ostettu lisää, yllättäen Elpu tykkääkin siitä enemmän kuin kinkuista. Jonkun kiinalaisen jämät, riisit ja kanapallot, on edelleen tuolla nurkassa ja syötyjen ja pakastettujen lihojen tilalle on ilmestynyt lisää pekonia. Pillimehujen viereen on ilmestynyt limsapullo.

 

Ovesta huomaa, että ketsuppia ja kastikkeita on käytetty. Limsat ja maidot on juotu ja vaihtuneet jo uusiin pullopihin ja purkkeihin. Tajusin juuri että 2 litraa kaurajuomaa riittää lapsille juuri ja juuri kolmeksi päiväksi. Ylimmäisestä lokerosta on kadonneet punakääröiset suklaat. Tuo Lidlin tummasuklaa on muuten hyvää ja sopii ainakin meidän perheen maitoallergiselle. Ja nyt kun kirjoitin suklaasta, mun tekee mieli suklaata.

Meillä siis syödään aika usein erilaisia versioita kanasta tai jauhelista lisukkeineen. Joko olette kurkistaneet muiden haasteeseen vastanneiden jääkaappeihin? Meistä verkostolaisista jääkaapin on avannut ainakin Pirita - Pandama, Jenni - Hutimeni, Klara - Snow one like you ja Julia - Sininen norsu ja samettikarhu

Miltä teidän jääkaapeissa näyttää? Mitä teillä syödään tänään? :)