Lastenhuone nyt

Lupasin esitellä meidän lastenhuoneen kunnolla, nyt kun se on oikeasti lastenhuone. Vauvasta on tullut taapero ja toisesta taaperosta leikki-ikäinen. Pinnasängyssä on  jo uusi nukkuja ja meidän vauva tai siis nykyinen taapero on päässyt lattialta takaisin sänkyyn. Edellisessä lastenhuoneen päivityksessä Jekku oli siirretty pinniksestä patjalle, koska hän kiipesi pinnasängystä pois ja tietenkin pudota mätkähtäen, eikä sujuvasti.

Tarkalleen ottaen tätä huonetta asuttavat siis utelias 1v7kk poika ja 3v7kk vauhtimimmi.
Taaperolla ja leikki-ikäisellä on kerrossänky. Isompi nukkuu ylhäällä ja pienempi alhaalla. Mun kerrossängyn "ensirakkaus" olisi ollut Gymifurnituren jatkettava puolapuukerrossänky. Mutta ei meillä nyt tähän hätään ollut varaa sijoittaa lasten sänkyyn samaa vertaa rahaa kuin autoon. Ja vaikka oliskin niin tuskin olisi mies siihen suostunut. Joten lasten sänky on 200cm x 80cm viidakko bussi kerrossänky. Mutta mitäs muuta sieltä huoneesta nykyään löytyy ja miksi?

Pehmoleluja piisaa jo liiaksi asti ja ne asustavat yleensä Elpun sängyssä. Tai niiden pitäisi asustaa siellä, aika usein niillä leikitään jonkin sortin heittokilpailua, joten ne ovat ympäri huonetta. Pehmoleluja lukuunottamatta sänky on nukkumistavarten ja Jekun sängystä taas löytyy maksimissaan kolme pehmolelua. 

 

Silloin kun olen siivonnut lastenhuoneen, bOblesit majailevat sängyn edessä. Yleensä käytän niitä itsekin kiipeilyyn, varsinkin toivottaessani Elpulle hyvää yötä. Ja bObleseita haaveilen meille lisää tulevaisuudessa, saa nähdä kuinka toteutuksen käy.

Tikkaiden alapäässä on Elpun lampaantalja ja nojatuoli. Haaveilin pienestä lukunurkkauksesta, sellaisesta jossa kirjat ovat tauluhyllyillä nätisti esillä. Toteutus kaipaa aikapaljon enemmän mielikuvitusta, mitä tässä huoneessa ja tässä väsymyksessä olen jaksanut alkaa miettiä. Joten tämä on nyt tällainen pieni leponurkka jota tuskin koskaan kukaan käyttää.

Liukumäestä on moneksi, sillaksi jonka päällä tasapainoilla tai majan tukirungoksi. Mutta Jekulle se on ennen kaikkea liukumäki. Liukumäki kotiutui meille viime halloweenina, kun oltiin juhlimassa lasten kanssa Nean - Kädenjälkiä sydämessä luona. He halusivat siitä eroon ja Jekku selvästi rakasti sitä. Joten liukumäki muutti meille. Kiitos siitä 😘

 

Liitutaulun lapset saivat joululahjaksi ja se oli tosi hitti niin kauan, että joku pieni poika tuhosi kaikki liidut yrittämällä syödä niitä. Liitutaulun saa myös käännettyä pöydäksi ja aluksi pidin nukkekotia siinä päällä. Sittemmin nukkekoti on siirretty muiden lelujen kanssa vaatehuoneeseen ja ainoat lelut joita säilytetään huoneen puolella ovat parkkitalo ja autot sekä duplot paloautolaatikossa. Nämä kaksi ovat myös kovin liikkuvaista sorttia. Paloauto ei varmasi löydy aamulla siitä mihin sen oli edellisenä iltana siivonnut ja duploistakin on useimmiten ehtinyt tulla jos minkä laista rakennelmaa ympäri huonetta.

Pöytä ja tuolit ovat samat mitkä ennenkin ja niiden yläpuolella on magneettinen karttapalapelitaulu. Saatiin kartta mukaan kesällä pikkuserkkuni rippijuhlista ja olen yrittänyt varjella sitä aarteena. Siksi useinmiten kaikki palat ovat pussissa piilossa, etteivät ne lähtisi kävelylle pois lastenhuoneesta ja joutuisi hukkaan. Tämä on lapsille nimittäin tosi mieluisa, mutta haluan säästellä sitä tulevaisuuten. Tästä on varmasti iloa pienille koululaisillekin.

 

 

 

Jos ihmettelit jo aiemmissa kuvissa noita piuhoja ja nauhoja jotka roikkuvat Elpun sängyn reunalta, niin siellä on kiinnitettynä minun vanha riippumatto. Piilotin sen vaatehuoneeseen kenkähyllyyn kirjojen alle, mutta Elpu löysi sen ja isin kanssa he ripustivat sen sängyn ja oven kahvan väliin. Mitenkään kätevä kiinnitys ei ole, koska tarpeeksi monesti kun riippumattoon kiipeää, sänky alkaa liukua ovea kohti.

Yleisilmeeltään lastenhuoneemme (siistinä ollessaan) on mielestäni leikkiin ja liikkumaan kutsuva. Huoneeseen mahtuu hyvin levittämään duploleikit tai rakentamaan mielikuvituksellisen temppuradan. Voimistelurenkaat ovat oiva lisä  tähän huoneeseen. Tavallaan näitä kuvia katsoessa tekisi mieli pakata kaikki vaatehuonetta täyttävät lelut myyntiin. Maltan mieleni vielä ja karsin niitä sitten ajatuksella.

Millaisia lastenhuoneita teillä on ja minkäikäisiä niissä asustaa? Edellisessä postauksessa on muuten vielä sunnuntaihin saakka käynnissä arvonta voimistelurenkaista!