Lisää allergiaa?


Meidän pricktestit epäonnistui, tai siis niitä ei saatu tehtyä ollenkaan, koska Tuhinan käsivarsien iho on niin huonossa kunnossa. Ja selkään yrittäminen oli aivan hullu yritys, eihän tämä neiti pysynyt mahallaan hetkeäkään. Hieman pettyneinä poistuimme paikalta. Hoitaja sanoi, että lääkäri ottaa meihin yhteyttä kontrollikäynnistä ja sovittiin, että heti kun iho olisi ehjä saataisi soittamalla uusi pricktestiaika.

Kädet ei vieläkään ole parantuneet, eikä kuulunut myöskään sitä kutsua kontrollikäynnille. Vihdoin ennen pääsiäistä soitin lastenpolille. Sanoin ettei iho vaan parane ja kysyin onnistuisiko kauran ja perunan testaus verestä. Hoitaja varmisti vielä lääkäriltä hometestit ja saatiin nekin. Seuraavana aamuna oltiinkin jo verikokeissa, ennen kuin lähdettiin viettämään pääsiäistä.

Heinäkuun testeissä oli otettu home ja se näkyi vähän kohonneena, vaikka viitearvojen sisällä. Ollaan pyöritelty jo sitäkin vaihtoehtoa mielessä, että tämä asunto on pilalla, kun mikään ei auta. Ja mullakin on ollut tämä iänikuinen nuha ties mistä saakka. Tosiaan muutettiin tänne silloin heinäkuussa, joten jos homearvot olisivat nyt nousseet, niin olisi mun ja puoliskoni myös syytä hakeutua testattavaksi, sekä testauttaa tämä asunto. Pääsiäisen jälkeen tuli kirje jossa kerrottiin lääkärin katsovan tulokset vasta 7.4. ja käsitin, että meillekin ilmoitettaisiin jo silloin. Vaan eipä se tarkoittanutkaan soittoa. Tämän viikon maanantaina vihdoin tuli kirje noista tuloksista. 
Homeet oli ok. Eli se siitä. Ei tarvitse sitä murehtia, tai mun nuhaa, eikä tätä asuntoa. Kaurajauho reagoi 1.23 ja peruna 5.10. Eli molemmista allergia todettu. Kaurajauhoa lääkäri ehdotti silloin tällöin kokeiltavaksi ja perunan seuraamista - jos tulee selviä ihottuman pahenemisia, niin peruna pois kokonaa. Peruna on ollut Tuhinalta pois siitä saakka kun tajuttiin, että hän nukkuu parempia öitä kun ei syö perunaa.
Että kyllä se vaan niin on, lisää tuli, vaikka eipä nuo nyt yllättäneet. Lähinnä halusin vain mustaa valkoiselle, että oltiin oikeassa oireiden suhteen. Nyt Tuhinan todetut ruoka-allergiat ovat kananmuna, maito, vehnä, ohra, ruis, kaura, peruna ja soija. Ja seuraava allergiakontrolli varataan marraskuulle.


Iho on tälläkin hetkellä kovin ailahtelevainen, mutta onneksi meillä nukutaan suht hyvin kuitenkin. Jo ennen viikonloppua Tuhinalla oli muutaman päivän jakso, kun ei oikein mikään ruoka maistunut. Siitä huolimatta usein se yksi herätys, kun Tuhina on kiivennyt meidän sänkyyn, on ollut se ainoa herätys. 

Sunnuntaina hän söi pitkästä aikaa tosi hyvin. Mutta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hän oksensi kahdesti ja maanantaikin oli erittäin heikko ruokainen päivä. Sama toistui sitten seuraavanakin yönä ja tiistaina Tuhina oli selvästi toipilas, kun nukahti päikkäreille jo 10 jälkeen ja nukkui kolme tuntia.

Meillä siis sairastetaan ensimmäistä vatsatautia. Tällä hetkellä ei olla oltu ihan täysin nollatoleranssilla perunan kanssa. Tuhina on nyt saanut syödä just sitä mitä suostuu syömään. Mieluummin hoidetaan sitten ihottumaa, kuin että hän ei söisi tai joisi mitään. Riisiin ja kanaan ei suostunut koskemaan maanantaina eikä tiistaina. Tiistaina upposi vähän mustikkakeittoa ja hän naposteli jo pyttipannua!

Eilen tauti jylläsi sitten mun kropassa ja olin ihan kuollut koko päivän. Lämpökin nousi 37 päälle. Onneksi yöllä helpotti oma olo, ainakin kuumeesta tuttua nivelväsymystä lukuun ottamatta. Yöllä sairasvuoron sai puoliskoni ja nyt toivotaan ettei se iske Tuhinaan uudestaan.