Mitä isi shoppailee? - part 3

Aika usein oletetaan naisen tai äidin tekevän tiettyjä asioita kodin ja lasten eteen. Tottakai monesti nuo stereotypiat pitävätkin paikkansa ja vaikkeivat pitäisikään, on niissä kuitenkin niin paljon totuutta,  että jokainen nainen varmasti pystyy samaistumaan tai kuvittelemaan tilanteen elävästi mieleensä. Tämä on postaussarja kärjistetyistä stereotypioista, jotka on murskattu meidän perheessä.

Äiti saa valita kaikki vauvatarvikkeet, halutessaan isi saa maksaa. 

Tai sitten ei.

Koska Elpu on jo reipas pöyräilijä eikä lähimetsään tai puistoon ulkoiluihin tarvittu enää rattaita, haavelin koko kesän yhdenistuttavista rattaista. Ja kun Elpu aloitti päiväkodissa, pelkkä ajatus puolentunnin kerhomatkasta tuplarattailla yhden lapsen kanssa tuntui työläältä, joten aloin etsiä uusia rattaita.

Eräs päivä syksyllä, olin lähdössä lasten kanssa Jyväskylään ja minun pakatessa laukkuja puoliskoni lähti ruokakauppaan ja ostamaan lapsille matkaeväät. Aloin jo ihmetellä, että kylläpä hänellä nyt kestää ja juttelin puhelimessa äidinkin kanssa, mutta ennen kuin ehdin soittaa puoliskoni perään, hän soitti minulle.

"Älä nyt suutu, mutta tuhlasin vähäsen. Ajattele, että tää helpottaa meidän tulevaisuutta." 
Ihmettelin ja mieleeni tuli ainoastaan leivänpaahdin tai jotain muuta vastavaa, ei niin tärkeää. Mutta kotiin tullessaan hän kaivoi autosta nämä Emmaljungan Scootterit. Ja ei, hän ei ostanut niitä koska minä olisin toivonut, vaan hän osti rattaat, jotka olivat hienot hänen silmissään ja tuntuivat hyviltä. (mulla oli mielessä Greentom Reversible). Mutta en voi valittaa.

Että millasia heräteostoksia teidän miehet harrastaa?