Voihan ihottuma

Keskiviikon lääkärineuvola olikin varsin mielenkiintoinen ja kaikkea muuta kuin antoisa reissu. Pyysin päästä aikaisemmin koska Tuhinan poskissa on ajoittain todella pahan näköistä ihottumaa. Terkkarin kanssa kaikki oli ok, täysimetyksellä jatketaan ja hän kannusti vaatimaan lähetettä iho- tai lastenpolille ja allergiatesteihin.

Lääkärin mielestä voitaisi alkaa maistattamaan soseita, mutta kun yritin inttää vielä allergioista niin hän ei sanonut muuta kuin että nyt itse sulkisin ensin tomaatin ja sitten paprikan viikoksi pois ja pitäisin ruokapäiväkirjaa. Laskettiin tänään puoliskoni kanssa, että viimeksi olen paprikaa syönyt viime lauantaina, eli sille tuskin Tuhina on allerginen ja tomaattimurskaa oli tiistaina spaghetti kastikkeessa, mutta tuoreena viime lauantaina.

Koitin kysellä vehnänkin perään, että kannattaako alkaa vehnättömälle tai täysin gluteenittomalle dietille - ei tomaatti ja paprika vain. Mun päässä vilkkuu vain kysymysmerkkejä. Ja vielä koitin inttää, että voidaanko saada lähetettä eteenpäin ja vastaus oli ettei kukaan ota meitä vastaan jos se on atooppista. (No kai olisi pakko ottaa jos oltaisi saatu lähete?)

"Prick-testejä kukaan ei tee ja verikokeisiin ei noin pieneltä voi ottaa niin paljoa verta plus, että ne testit ei edes näytä mitään näin pieneltä." Ja maidon saan ottaa takaisin, kun ei siitä maidottomasta kerta kuukaudessa ollut apua. Koitin vielä inttää minkä ikäisenä sitten voitaisiin päästä allergiatesteihin ja jäin ilman vastausta.

 

Rasvoista sentään oltiin yhtämieltä lääkärin kanssa. Nyt käytössä olleet Aqualan, Aqualan L ja Bepanthen ovat auttaneet säärien ja käsivarsien ihottumiin ja selästä ihon kuivuus on kadonnut kokonaan. Mutta ne posket. Mun oli tarkoitus pyytää rasvaresepti mutten oikein tiennyt mihin rasvaan se nyt olisi ollut fiksua pyytää, mietin kuitenkin ääneen että seuraavaksi kokeilisin Ceralan tai Ceralan Plus rasvoja. Saatiin resepti Ceralan Plusssaan ja käsky ostaa Sibicorttia, koska se tulee halvemmaksi ilman reseptiä.

Apteekista kerrottiin, että kannattaa ostaa molemmat ilman reseptiä koska Ceralanin reseptissä ei lue pitkäaikaisen ihosairauden hoitoon, joten se siitä hyödystä sitten. Ja Sibicort taas olisi tullut halvemmaksi reseptin kanssa (tosin nyt rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, etten muista että saiko halvemmalla vain isomman tuubin ja sen takia se tulee halvemmaksi ilman reseptiä kun Tuhinan poskiin viikon kortisonikuuri ei varmaan kovin isoa tuubia tarvitse).

Pyysin myös lääkärin todistuksen vauvauintia varten, koska meiltä jää nyt ensimmäinen kerta väliin noiden poskien takia. Onneksi Tuhinaa ne ei tunnu härnäävän, tai ainakaan hän ei niitä raavi jatkuvasti.

Soitin apteekkiin keskiviikkona, mutta unohdin torstaina käydä siellä. Ei me silti ilman rasvoja jääty. Sain äitikaverilta Foreverin Aloe Vera Gelly näytteitä ja Aloe Propolis Cremen jämäpurkin testiin. Eihän nekään nyt yhdessä yössä Tuhinan poskia paranna, mutta onpahan näin luonnonlääkkeenä testattu. Nyt olen laittanut Propolista eilen päivällä ja yöksi ja tänään aamulla, päikkäreiden jälkeen ja yöksi. Ja itseasiassa vaikka ihottumat pahan näköiset ovatkin niin nyt poskien iho on minun silmääni huomattavasti pehmeämmän ja rauhoittuneemman näköinen. Puoliskoni myös totesi että tuo rasva näyttäisi toimivan. Ja Tuhinan posket myös tuoksuu aivan ihanalta tuon Propoliksen jäljiltä!

Eiköhän me ensiviikolla päästä uimaankin. Taidan jättää Sibicortin apteekkiin ja ostaa itsellekin tuon Propoliksen. Nyt vaan sitä ruokapäiväkirjaa, että selviäisi myös se syy, nyt kun oireeseen on näyttänyt löytyvän hoitokeino.

Ps. Itsehoitoapteekin linkistä Sibicortin kohdalta selvisikin että muistelin oikein tuubin koon vaikuttavan korvaukseen.

Ceralan, Ceralan Plus, Sibicort, Aloevera Gelly tuubi ja Propolis tuubi kuvat pöllitty, alkuperäiset sivut linkeissä.