Eroahdistus

Tänä aamuna mietin miten selvitä huonosta aamusta. Rakastan niitä aamuja, kun herään aikaisin ja saan olla hetken aikaa kaikessa rauhassa, kun talon muu väki - mies ja koira - vielä tuhisevat vällyjen välissä. Niin ne tekevät nytkin, mutta silti en tunne oloani rentoutuneeksi tai hyvin levänneeksi ja siitä päästään aasinsiltana siihen, miksi aamuni on ollut niin huono.

Jossakin vaiheessa illan ja aamun välisenä aikana puhelimeni on valunut sängyn alle, enkä saa sitä pois sieltä ennen mieheni heräämistä, sillä minun puoleni sänkyä on vedetty melkein kiinni seinään. Jäin kuitenkin miettimään miksi tämä on niin suuri ongelma minulle. Olenko todella niin riippuvainen puhelimestani ja sosiaalisesta mediasta? Ilmeisesti.

En oikein edes pysty perustelemaan itselleni sitä, miksi puhelimesta on tullut minulle niin tärkeä ja se on , no, hieman järkyttävää. Tai vähän enemmänkin. Puhelin kuitenkin kulkee arjessani mukanani minne tahansa menenkin ilman sen suurempaa funktiota. Toki, soitan ja laitan viestejä. Otan kuvia. Mutta en jatkuvasti. Sosiaalisen median tileistäni käytän aktiivisesti vain Facebookia ja Messengeriä, mutta Instragram ja Twitter ovat jääneet vähemmälle käytölle. Kuitenkin ajatus siitä, että minun pitäisi olla jatkuvasti tavoitettavissa jopa omasta mielestäni on pysäyttävää.

Asiaan täytyy tulla muutos. 

Mikään kaiken kattava no social media-detox kuuri ei ole minua varten. Siinähän nyt viimeistään lähtisi järki! (Ja niin absurdia kuin se onkin, koen asian huvittavaksi - ennen kuitenkin tultiin loistavasti toimeen ilman puhelimia, kymmeniä sovelluksia ja erilaisia mobiilipelejä). Aion silti vähentää ja sopiva ajankohta lienee pyhittää puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa jollekin muulle, kuin Bubble Witch Sagan pelaamiselle. Ehkä se jopa auttaisi lisäämään unenlaatua ja heräisin virkeämpänä. Aion siis haastaa itseni ja tietysti kuka tahansa muu, joka tämän lukiessaan tunnistaa itsensä, saa ottaa haasteen vastaan myös.

Huono aamuni ei yht'äkkiä tunnukaan enää niin huonolta ja kahvikin höyryää jo kupissa.

Koetko olevasi riippuvainen puhelimesta ja/tai sosiaalisesta mediasta? Oletko tehnyt asialle jotain? Vinkkejä eroahdistuksesta selviämiseen otetaan vastaan!