3 ERI MATKAKOHDETTA MEKSIKOSSA

Olisiko vihdoin aika laittaa Meksikon kuvat ja kokemukset jakoon? Palasimme reissusta viikko sitten lauantaiaamuna, ja siitä lähtien on ollut jos jonkinmoista menoa. Vihdoin alkaa tuntua siltä, että jaksaa käsitellä kuvia ja pukea ajatuksia tekstin muotoon. Voin jo nyt sanoa, että tammikuu tulee olemaan blogin puolella melko reissupainoitteinen. Toivottavasti ei haittaa!

Ajattelin aloittaa reissupostaukset kertomalla meidän kolmesta eri kohteesta, jotka erosivat toisistaan jonkun verran. Jos siis kiinnostaa vinkit kohteista ja hotelleista, niin kannattaa jatkaa lukemista. :)

Koko matkamme ajatus lähti siitä, kun Niklas voitti yhdestä kilpailusta 1500 euron lahjakortin. Saimme valita kohteen ja keston itse, ja lopulta päädyimme Meksikoon. Meksiko oli maana kiehtonut jo pitkään ja uuteen kohteeseen on aina jännittävää tutustua. Olimme reissussa reilu 2 viikkoa ja sinä aikana vaihdoimme kohdetta 3 kertaa. Lyhyemmille reissuille pakettimatkat ovat käteviä, mutta pitkiin reissuihin suosittelen omatoimimatkoja. Silloin voi itse päättää kohteet ja vaihtaa paikkaa, kun siltä tuntuu. Näin matkasta ja matkakohteesta saa paljon enemmän irti!

Ensimmäinen kohteemme Tulum sijaitsee noin 120km päässä Cancunin lentokentältä. Tulumissa olimme 5 yötä. Hotellin Luna Llena löysimme Bookingista edullisesti. Hotellilla oli 3 tähteä ja hintaan sisältyi hyvä, mutta yksinkertainen aamupala. Tulum on kaupunkina vähän erilainen kuin mihin olimme tottuneet. Erikseen on ns. Tulumin kaupunki, joka sijaitsee päätien varrella ja toinen Tulumin alue on rannalla, jonne on matkaa reilu 5 kilometriä. Meidän hotellimme sijaitsi kaupungin laidalla, joka osoittautui loppuen lopuksi hyväksi valinnaksi. Rannalla sijaitsivat kaikkein hienoimmat hotellit, joten ravintoloissakin oli kalliimpaa. Pääsimme näkemään paljon paikallista elämää ja söimme useamman kerran siellä, missä paikallisetkin. Tulumissa kuulimme ainoastaan kerran suomenkieltä, joka yllätti positiivisesti!

Aamupala koostui Niklaksen mukaan pelkästään "vihanneksista". :D Oli paljon hedelmiä, muroja ja mysliä, vesimelonista puristettua mehua sekä maailman kamalinta kahvia.

Tulumin kaupunki on keskittynyt tämän välissä kulkevan päätien varteen. Jonkun verran on erilaisia kauppoja, jotka ovat kuitenkin pääosin turisteille suunnattuja. Ravintoloita ja kahviloita on joka kulmauksessa, joten valinnanvaraa riittää. Kun kävelee päätieltä pois, näkee nopeasti paikallisten elämää. Hotelleja on vähän syrjemmässä harvassa ja paikallisten koteja on vieriviereen. Toiset ovat ihan hyväkuntoisia, toisissa "taloissa" seinät ovat pahvia. Näkee monenmoista.. 

Tulum on tunnettu upeista hiekkarannoistaan sekä raunioista, joita mekin kävimme ihailemassa. Polkupyörien vuokraus on erittäin suosittua täällä. Meillä hotelli tarjosi ilmaiseksi polkupyörät, joten ajelimme niillä joka päivä 15-25 kilometriä. Rannallekin kesti huomattavasti vähemmän aikaa mennä pyörällä (noin 30 minuuttia) kuin kävellen.

Luna Llenasta siirryimme täysin erilaiseen hotelliin, Mayan Palaceen, joka sijaitsi noin 20km päässä Playa del Carmenista. Matka Tulumista Play del Carmeniin taittui helposti ja nopeasti bussilla. Bussimatkat ovat edullisia ja bussit erittäin siistejä. Hotellimme oli 5* hotelli, joka oikeastaan koostui useammastakin hotellista. Alueena se oli valtava. Oli omat golf kentät ja pienet "junat", joilla kuljettiin paikasta toiseen, useita uima-altaita ja paljon erilaista aktiviteettia järjestettiin melkeimpä yötäpäivää. Tällaiset isot hotellikeskittymät ovat usein kaukana kaikesta, mutta itse alueelta löytyy usein kaikki tarvittava. Hinnat ovat tietysti kaupoissa ja ravintoloissa korkeammat kuin muualla. Huoneet olivat mielettömän kivat ja hotelli alueineen tyylikäs, mutta ehkä turhan luksus meidän tavisten makuun. :D Täällä meidän piti olla viikko, mutta halusimme 5 yön jälkeen vaihtaa jo seuraavaan paikkaan.

Olimme molemmat mahataudissa vuorokauden verran täällä ollessamme, joten päivät koostuivat pitkälti altaalla makaamisesta ja kirjojen lukemisesta. Tauti tuli onneksi hyvään väliin, sillä hotellilla oli oma lääkäri ja kivempi oli potea huonoa oloa viihtyisässä huoneessa, jos niin voi sanoa :'D

Mayan Palace hotellin huoneet olivat tilavat ja sängyt ehkä mukavimmat ikinä! Kyllä uni maistui.
Allasalueita oli ainakin viisi. Me viihdyimme enemmän pienemmällä alueella, jossa sai olla rauhassa.
Ravintoloita oli hotellialueella ainakin 10.

Playa del Carmenin keskustasta sen verran, että sinne matkustimme kolmena iltana paikallisbusseilla. Nämä pienet collectivo bussit menevät 5-10 minuutin välein kaupunkien välillä päätietä pitkin. Heiluttamalla kättä, missä kohtaa tahansa, pääset kyytiin reilu eurolla. Carmenissa on yli puoli miljoonaa ihmistä, joten kyseessä on aika iso kaupunki. Shoppailtavaa on kivasti ja 5th Avenuen vierellä kimmeltää turkoosi Karibianmeri. Turisteja on kuitenkin valtavasti ja iltaisin pääkatu täyttyy huumeiden myyjistä ja tyrkyttävistä kauppiaista. Parin päivän visiitille ihan kiva kohde, sillä tarjontaa on kaiken suhteen :D

Joulu näkyi mukavasti jokaisessa kohteessa.. :)
Ihan lempparikauppa eli American Eagle, jossa kaikki tuotteet olivat sopivasti -30%.

Playa del Carmenista lähdimme kalastajakylään Puerto Morelokseen, joka on vain reilu 20km päässä lentokentältä. Täällä meillä oli varattuna hotelli loppulomaksi. Koska kuitenkin lähdimme pari päivää aiemmin edellisestä paikasta, jouduimme etsimään kahdeksi yöksi toisen hotellin. Lopulta ensimmäinen näistä vietettiin ihan siistissä motellissa nimeltä Eden, ja toiseksi yöksi saimmekin huoneen hotellista, jossa vietimme myös loppuloman eli Hotel Gota de Salista. Puerto Morelos oli kylänä aivan ihana, noin 9000 asukkaan kokoinen. Tässäkin kohteessa päätien varrelle jäi ns. kaupungin keskusta, kun taas rannalla (noin 2,5km päässä) on enemmänkin turisteille tarkoitettu alue. Kuitenkin täällä näkyi myös paikallisia.

Hotelli Gota de Sal saa meiltä isot pointsit. Mukava henkilökunta, viihtyisät huoneet (vaikka seinillä vilisi sisiliskoja hah :D) ja kiva allasalue. Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen!
Rannalle pystyi kävelemään ilman kenkiä - niin lähellä se oli.
Aamupalapaikkoja löytyi runsaasti ja tämä vähän "hippimäisempi" kahvila saa meiltä isot suositukset :)

Puerto Moreloksessa on noin 30 ravintolaa ja muutamia kahviloita ja kauppoja. Mitään suuria supermarketteja rannan tuntumasta ei löydy, vaan silloin pitää kävellä/mennä bussilla tai taksilla päätien varteen. Yhtenä iltana kävelimme isompaan markettiin, josta saa vähän edullisempaan hintaan ruokaa, juomaa ym. elintarvikkeita. Mikään shoppailuparatiisi tämä kohde ei siis ole.. Kylänä Morelos on kuuluisa suuresta valliriutastaan, johon tehdään päivän aikana 2h snorklausretkiä sekä kalastamisesta. Me teimme nämä molemmat, mutta retkistä ja muista aktiviteeteista lisää myöhemmin. :)

Kylän keskus löytyy torilta, jossa järjestetään iltaisin pientä toimintaa ja tori täyttyy paikallisista, ketkä myyvät koruja, maalauksia sekä paikallisia herkkuja pienistä kojuista. Torin lähiympäristöstä (kilometrin säteellä) löytyy melkein kaikki muu. Puerto Morelos oli kyllä täydellinen paikka rentoutumiseen!

Jokainen kohde oli aika erilainen, joten tehtiin niissä vähän erilaisia asioita. Tulum ja Puerto Morelos olivat kuitenkin eniten molempien mieleen. Seuraavassa postauksessa ajattelin vähän avata, että mitä kaikkea teimme ja koimme Jukatanin niemimaalla. :)