A SATURDAY WITH ME

06.35 Zazu hyppää sänkyymme ja herään siihen säpsähtäen. Jaahas, pojulla taitaa olla nälkä. Laahustan keittiöön, kaadan muroja kuppiin ja annan ne Zazulle. Lösähdän sängylle ja jatkan uniani. Ihanaa, ettei tarvitse herätä herätyskelloon on viimeinen selkeä ajatukseni ennnen kuin vaivun takaisin uneen.

08.58 Alan pikkuhiljaa heräilemään, sillä tuntuu, että olisin nukkunut ikuisuuden. Pidän kuitenkin hetken vielä silmiäni kiinni & käyn läpi tulevan päivän tapahtumia.

09.00 Uni ei enää tule, joten alan herättelemään Niklasta. Onneksi Zazu tulee avukseni, joten N ei voi suuttua mulle. :-D Makoillaan sängyssä kuitenkin vielä hetki.

09.15 Lähdemme lyhyelle aamukävelylle hakemaan kauppahallista kinkkua tulevan päivän ruokaa varten. Zazu pomppii innoissaan lumihangessa ja toivoo, että joku heittelisi sille lumipalloja. Ja minähän heittelen.

09.45 Takaisin kotona. Ulkoilma teki hyvää ja olo virkeni. Silti on keitettävä kuppi kahvia, jotta jaksaa kohta lähteä salille. Mielessäni alan suunnittelemaan tulevaa salitreeniäni. En oikein tiedä, olenko innoissani vai en, mutta pakkailen salikamppeet silti kassiin.

10.30 Salilla. Olen huojentunut, ettei sali ole kovin täynnä. Viime päivinä on ollut ärsyttävää treenata, kun muut ovat olleet samaan aikaan urheilemassa.

11.40 Reilu tunnin hikitreeni takana & vihdoin takaisin kotiin. 

11.45 Oven takana mua odottaa innokkaana karvakamu häntäänsä heiluttaen. Vaihdan nopeasti housut ja sanon Nikelle heipat, sillä herra lähtee kohta pelireissulle. Me puolestaan suunnataan Zazun kanssa lenkille.

12.10 Zazu juoksee jäällä pallon perässä ihan innoissaan. Kuinka suloinen näky.. :')

12.30 Ja taas kotona. Annan Zazulle palkinnoksi puolikkaan keksin ja suuntaan itse suihkuun. Ihana saada puhtaat vaatteet päälle. Olo on ihan mahtava!

12.40 Lämmitän itselleni äsken tehtyä pastaa ruuaksi & linnottaudun sohvalle lähes pariksi tunniksi katselemaan potentiaalisia matkoja. Löydän muutaman upean hotellin Kyprokselta, mutta hintaa on vähän liikaa.. Välillä laahustan jääkaapilla, mutta muuten pysyn visusti sohvalla peiton alla.

13.45 Palaan taas todellisuuteen. Katson ulos. Räystäistä tippuu vettä ja ulkona on jotenkin niin ankeeta. Hetken jo kuvittelin olevani etelässä. Sammutan läppärin ja suuntaan pussailemaan nukkuvaa Zazua.

13.20 Meikkaan, harjaan hiukset ja puen päälle. Jätän Zazulle juustotäytteisen kongin ja lähden sairaalalle moikkaamaan sukulaistani mukanani mummon antamaa lohikeittoa ja muita herkkuja. Ajattelen mielessäni, kuinka ihana mummo mulla onkaan.. Pitää meistä kaikista aina niin hyvää huolta <3 

15.15 Lähden sairaalasta hakemaan lauantai-illan karkit. Huomaan jalkojeni käyvän tiuhaan tahtiin - ai miten niin tekee mieli karkkia?

15.40 Ja jälleen kotona. Käytän Zazun pissillä, vaihdan rennot vaatteet päälle ja haen läppärin sängylle. Tuntuu, että nukahdan kohta. Silmät alkavat painua kiinni, joten päätän hetken aikaa levätä. Zazukin näyttää niin uniselta, että parempi siirtää iltalenkki myöhemmäksi. ZzzZz...

Ei. En nukkunut yli kahta tuntia. En vain oikein tehnyt mitään järkevää. Heräilin ja jatkoin koneella oloa, välillä mussutin karkkia (ihan liikaa) ja välillä puhelin itsekseni. :-D

18.10 Okei, nyt on aika lähteä raittiiseen ulkoilmaan. Katson ikkunasta ulos. Katuvalot ovat syttyneet enkä näe ihmisiä. Autojakin menee vain muutama siellä täällä. Ihanaa, ajattelen. Rakastan tehdä pitkiä lenkkejä pimeällä ja kaikessa hiljaisuudessa. On parasta, kun saa kävellä keskellä katua!

19.15 Olisin edelleen voinut jatkaa lenkkeilyä, mutta päätettiin tulla Zazun kanssa jo sisälle. Alkaa tehdä mieli jotain terveellistä iltapalaa karkkien sijaan, joten laitan puuron mikroon, kaadan lasin maitoa ja otan puolikkaan appelsiinin jääkaapista. Juuri sopiva iltapala tähän aikaan illasta.

19.20 Ennen kuin alan mussuttamaan ruokaani, piilotan Zazulle nameja ympäri kämppää ja laittelen pari viestiä vanhempieni kanssa. Nyt on hyvä hetki lösähtää sohvalle ja katsoa telkkaria (mitä muutakaan kuin Sinkkulaivaa)..

21.40 Kuulen rappukäytävästä ääniä. Arvaan, että N on oven takana. Zazu menee innokkaana vastaan. Itse olen laiska enkä jaksa nousta sohvalta. Loppuilta meneekin rakkaan vieressä köllötellen. Olo on niin rentoutunut ja jotenkin onnellinen. On niin rauhallista, että alkaa taas väsyttämään..

23.00 Silmäni alkavat tuntua niin raskailta ja oma sänky houkutella, joten vien Zazun vielä iltapissille. Sitten hampaiden harjaus, meikkien poisto ja sänkyyn.

23.15 Nopea instagrammin selailu & pää tyynyyn. Nyt tuntuu siltä, ettei tarvitse edes laskea kymmeneen, kunnes olen jo syvässä unessa...