AJATUKSIA MEIDÄN UUDESTA KOTIKAUPUNGISTA

On kulunut yli kuukausi siitä, kun muutimme Savonlinnaan. Kesällä olo oli todella innostunut ja odottavainen. Totta kai, kun kyseessä oli pitkäaikainen haave eli koulupaikan saanti. Savonlinna oli toivelistallani viimeisenä, mutta olen koittanut muistutella itselleni, että kaikessa on hyvät ja huonot puolensa. Tärkeintä on kuitenkin se, että koulupaikka on saatu. Ei enää ikinä VAKAVAA :D

Tiesimme etukäteen, että Savonlinna on pieni kaupunki. Nyt kuukauden aikana on tullut tehtyä havaintoja tästä kaupungista. Kamala sanoa, mutta tuntuu että niitä negatiivisia puolia on enemmän. 

Ensinnäkin mua ärsyttää suunnattomasti kaupat ja niiden tarjonta. Etenkin, kun on tottunut suosimaan Prismaa ja S-Markettia niin nyt kauppareissut on ollut pakko keskittää Cittariin. Prismalle on matkaa joku 6km ja S-Marketin tarjonta on surkeaa. Minkä takia Prisma on niin kaukana kaikesta?? Lisäksi huonokuntoiset tiet, vanhat ja ränsistyneet, tyhjät rakennukset, typerät ja hitaat liikennevalot sekä Savonlinnan sijainti ärsyttää. :D Mikkeliin on onneksi helppoa ja nopeaa mennä. Koululla olevat luokat ja niiden tuolit on todella epäergonomisia ja pidempinä koulupäivinä takuuvarma niska-, hartia- ja pääkipu on taattu. Eikä täällä juurikaan mitään tapahtumia ole. Kunnon valivali olo heh!

No jottei postauksesta tulisi niin negatiivis painotteinen niin onhan tässä hyviäkin puolia. Mikkeliin matkustaa nopeasti, kaupunkia ympäröivä järvi, viihtyisä asunto ja paras "kämppis" <3. Mikkeliäkin osaa katsoa ihan eri tavalla ja sehän on ihana kaupunki! Kuntosali on (täälläkin) lähellä ja sekin on tosi kiva.

Olen aina kokenut olevani vähän isompien kaupunkien kannattaja. Tykkään siitä, että ympärillä pyörii ihimisiä (tietysti sopivassa määrin), kauppojen tarjonta on monipuolista ja laajaa sekä siitä, että järjestetään erilaisia tapahtumia. Ei siis haittaa, että kahden vuoden kuluttua koulu siirtyy. Harmi tietysti Savonlinnan kannalta..

En tarkoita tällä, että Savonlinna olisi paska kaupunki. Se vaan ei tunnu omalta. Ei sellaiselta, jossa viihtyisin 'vapaaehtoisesti'. Kyllä mä täällä pystyn asumaan, mutta tuskin tänne on enää asiaa kahden vuoden kuluttua. :D Toiset tykkää, toiset ei. Se on ihan fine!