TALVIPUKEUTUMINEN

Aamulla lenkillä ollessamme meitä tuli vastaan kaksi ehkä noin 12-vuotiasta tyttöä. Kummallakaan ei ollut pipoa tai hanskoja, takki lepatti auki ja kenkinä taisi olla lättänäpohjaiset ennarit. Ulkona oli kuitenkin kova tuuli ja pakkasta lähemmäs 10 astetta. Itselle meinasi tulla kylmä jo pelkästään tuota näkyä katsoessani ja muistellessani omaa nuoruutta. Minäkin vältin pipoa niin kauan kuin pystyin. Eihän se sopinut asuun ja tukkahan siinä olisi littuun mennyt (silloin olin kova tyttö tuperaamaan hiuksia :D).. 

On kai aika tyypillistä, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä mukavuudenhaluisempi on. Kärsin 70% ajasta kylmyydestä, joten talvella harrastan aikalailla kerrospukeutumista. Lenkille lähtiessäni käytän aina ulkoiluhousuja ja pipo sekä hanskat on ihan must. Nykyään kärsin myös helposti korvalehtiin kohdistuvasta kivusta, jos vähänkään tuulee eikä ole pipoa. Ehkä tyhmä päätös nuorempana olla -20 asteen pakkasessa ilman pipoa ei ollut paras vaihtoehto..

Onneksi nykypäivänä löytyy todella kauniita ja lämpimiä päähineitä, käsineitä ja huiveja, jotka eivät näytä lainkaan hölmöltä ja melkein jopa täydentävät asua! 

Aamupäivästä saatiin nauttia kauniista auringonpaisteesta ja päivän toista lenkkiä heittäessämme ei voinut kuin ihastella maisemia. Ja mikä tunne, kun aurinko lämmitti kasvoja! Olen niin valmis sanomaan tälle talvelle heipat, sillä se on tuntunut normaalia pidemmältä, vaikka vuosi on muuten kyllä mennyt nopeasti. Hah, en osaa selittää tarkemmin. Eli kevät - tule jo!

P.S. 72 päivää reissuun! ☀️