ÄLÄ VERTAILE ITSEÄSI MUIHIN

Tänään haluan puhua vähän syvällisemmästä aiheesta - itsensä vertailemisesta muihin. Jokainen voi varmaan allekirjoittaa, että on joskus erehtynyt tai erehtyy edelleen vertailemaan itseään muihin. Ja se on ihan ymmärrettävää, koska eritoten sosiaalisessa mediassa on näytillä täydellisiä koteja ja toinen toistaan kauniimpia naisia, joiden elämässä näyttää muutenkin rullaavaan ainakin 100 kertaa paremmin kuin itsellä. Onhan näitä, mihin kaikkeen sitä voi itseään verrata. Mutta kannattaako se ihan oikeasti?

Juttelimme aiheesta ystäväni kanssa, josta sainkin inspiraation pohtia asiaa. Olen itse erehtynyt aivan liian monta kertaa vertailemaan toisten elämää tai vartaloa omaani. "Olisipa itselläni yhtä kapeat reidet" tai "kumpa mullakin olisi noin suorat hampaat" on sellaisia asioita, joita suorastaan vihasin itsessäni. Nyt vähän vanhempana olen alkanut pikku hiljaa hiffaamaan, ettei tuollainen surkuttelu tai itsensä sättiminen auta yhtään. Ei mulle tule suorat hampaat. Tai toki voisin marssia hammaslääkäriin ja laittaa tuhansia, jopa kymmeniä niiden oikomiseen. Mutta onko se mulle niin tärkeetä? Aina löytyy asioita, jotka voisivat olla omassa elämässä tai vartalossa paremmin.

 "Jos elät miellyttääksesi muita, kaikki tulevat rakastamaan sinua, paitsi sinä itse." -Paulo Coelho

Kaikilla meillä on niin heikkouksia, mutta myös vahvuuksia. Tuntuu, että ne omat heikkoudet tiedostaa paljon paremmin kuin vahvuudet. Mulla on vahvuuksia, naapurin Pirkolla on sellaisia ja niin on myös sulla. Eli muista arvostaa itseäsi ja saavutuksiasi. Kun tiedostat ja keskityt omiin vahvuuksiisi, osaat myös arvostaa itseäsi. Itsensä arvostaminen ja hyväksyminen sellaisenaan kuin on, on yksi elämän tärkeimpiä oppeja. Ole lempeä itseäsi kohtaan ja ole paras ystäväsi. Kun saavutat jotakin, pientä tai suurta, anna itsellesi arvostusta. Aivan liian usein sitä unohtaa onnitella ja kehua itseään suorituksista tai saavutetuista tavoitteista.

Ja ennen kaikkea keskity tekemään elämästäsi sinun näköisesi. Kyse ei ole siitä naapurin Pirkon elämästä, joten älä käytä energiaasi ja voimavarojasi toisten elämän pohtimiseen, saati vertailemaan sitä omaasi. Jokainen täällä elää vain kerran, joten miksi käyttäisit sen turhuuksiin. Pohdi, mitä haluat elämässäsi saavuttaa ja kokea. Keskity näihin unelmiin ja tavoitteisiin. Mene niitä kohti!

Kun opit olemaan armollinen ja myötätuntoinen iteäsi kohtaan, opit rakastamaan ja hyväksymään itseäsi sellaisena kuin olet. Pyritään siis siihen ♡