BANAANIKAKKU

Viime kerralla ollessani vanhempieni luona halusimme äitini kanssa leipoa jotakin helppoa ja nopeaa. Jotain mihin löytyisi kaikki tarvittavat ainesosat kotoa. Selatessamme jotain äidin vanhoja leivontakirjoja saimme ideaksi valmistaa kahvipöydän klassikon eli kuivakakun. Enää täytyi päättää, että mikä niistä. Pöydällä lojui muutama aavistuksen tummunut banaani, joten päätimme hyödyntää ne ja tehdä banaanikakun. Banaanikakku on ihanan mehevä ja sopivan makea :) Tykkäättekö te kuivakakuista?

BANAANIKAKKU

  • 150g huoneenlämpöistä voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 banaania

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen. 

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja muussaa banaanit haarukalla. Yhdistä.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.

5. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran. 

4. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja anna sen hetki jäähtyä. Sirottele halutessasi tomusokeria päälle.

Mahtavaa itsenäisyyspäivää! 🇫🇮