BECICI TUTUKSI JA BUDVASSA KIERTELYÄ

Aiemmat Montenegron matkapostaukset ovat luettavissa täältä, täältä, täältä ja täältä.

Reissujutut saavat jälleen jatkoa, kun olen vihdoin kerennyt läpikäymään ja käsittelemään loputkin kuvat. Vitsi, miten kivoja kuvia kamerasta vielä löytyikin :) Tuntuu ihan siltä, että matkasta olisi kulunut jo useampi kuukausi..

Sveti Stefanista jatkoimme matkaa noin 7km päässä olevaan Becicin kylään, joka on noin 5km päässä Budvasta. Tuohon päivään asti olimme luulleet tämän toisen hotellin sijaitsevan Budvassa, mutta onneksi näin ei ollutkaan. Budvasta emme nimittäin tykänneet juuri ollenkaan, mutta tästä lisää tuonnempana.

Becicissä hotellimme oli nimeltään Mila & Aleksandr Apartments. Hotelli oli perheen omistama pieni 3 tähden hotelli, joka oli ihan siisti ja, jonka pihalla oli uima-allas. Aurinko alkoi paistamaan altaalle joskus klo 12 jälkeen, joten muutamana päivänä otettiin pelkästään aurinkoa. Yllättävää, mutta tämäkin hotelli sijaitsi vuoren rinteellä, joten ei päästy karkuun ylämäkinousuja haha!

Alueena Becici oli huomattavasti viihtyisämpi kuin Budva. Täälläkin ranta oli kuitenkin täynnä aurinkotuoleja ja -varjoja, pieniä kojuja ja ravintoloita, joten ei tehnyt mieli mennä rannalle makoilemaan ja uimaan kymmenien ja kymmenien muiden turistien kanssa.. Onneksi päästiin kuitenkin uimaan meressä parikin kertaa meidän ensimmäisessä kohteessa. :)

Becicistä pääsee helposti rantaa pitkin kävelemään Budvaan, jonne on kävellen matkaa noin 4 kilometriä. Yhtenä iltana kävelimme Budvan keskustaan, sillä halusimme tutustua siihen tarkemmin ja käydä kiertelemässä vanhassa kaupungissa. Vanha kaupunki oli helppo löytää ja vaikkei se ollut kovinkaan iso, niin silti siellä sai välillä kävellä ihan rauhassa. Mutkikkaat pikku kujat johtivat usein johonkin ravintolaan tai pieneen kauppaan. Lähes joka nurkan takana oli kissanpentuja leikkimässä tai paikallisia soittamassa musiikkia. Niin tunnelmallista!

Muuten kyllä Budva oli täynnä turisteja, joten se ei ollut meidän kummankaan mieleen. Kaupunki ei tarjonnut vanhan kaupungin lisäksi juuri muuta aitoa. En siis voi suositella muille kuin nuorille bilettäjille..

Vanhat kaupungit ja rauniot ovat ulkomailla erityisen viehättäviä ja mielenkiintoisia paikkoja, joihin haluan aina päästä kiertelemään. Niissä on jotenkin ihan omanlaisensa tunnelma. Usein sitä ajautuu kuvittelemaan, minkälaista elämä on ollut joskus kauan kauan sitten noiden muurien sisällä..

Becici vaikutti helpolta ja rennolta lomakohteelta esimerkiksi lapsiperheitä ajatellen. Kuitenkin Sveti Stefan ja Petrovac olivat kylinä enemmän meidän mieleen.