BRUSCHETTAA VAIKKA ILTAPALAKSI

Alunperin Italiasta kotoisin olevan bruschetta on paahdettu leipä erilaisilla päällisillä. Variaatioita on tästäkin ruoasta kymmenittäin, mutta onnistuakseen tarvitset ainakin vaaleaa leipää, tomaattia, sipulia, valkosipulia ja oliiviöljyä. Tuoreet raaka-aineet tuovat runsaasti makua. Alla oleva ohje on meidän suosikki:

BRUSCHETTA

  • ranskanleipää tai patonkia
  • (fetajuustoa)
  • 2-3 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta rucolaa tai basilikaa
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet kulhoon. Pilko joukkoon myös tomaatit. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
  2. Leikkaa leivästä ohuita siivuja. Esipaista niitä muutama minuutti 200 asteisessa uunissa.
  3. Ota leivät uunista ja lorauta päälle oliiviöljyä. Murustele päälle fetajuustoa, mutta tämän vaiheen voit myös jättää pois. Lusikoi tomaatti-sipulitäyte tasaisesti leiville. Jatka paistamista 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
  4. Koristele tuoreella basilikalla tai rucolalla ja lorauta päälle vielä tilkka oliiviöljyä ennen tarjoilua.

Kokeilkaa ihmeessä vaikka heti tänään näin lauantain kunniaksi! :)