DORYSSA SEASIDE RESORT, SAMOS

Täällä sitä taas ollaan! Tulimme tiistai-iltana kotiin meidän mahtavalta Kreikan matkalta, ja viimeiset pari päivää on ollut niin kiireistä, etten ole kerennyt koneella paljoakaan olemaan. Nyt mulla on kuitenkin hetki aikaa, joten ajattelin käyttää sen hyödyksi ja laittaa reissupostaukset aluille! :)

Olimme siis perheeni kanssa viikon matkalla meille täysin uudessa kohteessa, Samoksella. Meidän perhe on aikamoinen Kreikkafani, joten odotukset olivat korkealla. Samos oli kyllä kaunis saari. Sopivan pieni, turvallinen, vehreä ja täynnä ystävällisiä ihmisiä ja hyvää palvelua. Koska sesonki oli vasta aluillaan, saarella oli vielä melko rauhallista ja kaikki paikat eivät välttämättä olleet vielä avanneet oviaan. Näin toukokuun puolessa välissä sää suosi meitä melkein koko loman ajan. Yhtenä päivänä oli aavistuksen pilvisempää, mutta silloinkin lämpöasteita oli noin 20. Parhaimmillaan mittari näytti +25 ja meinasi olla vähän tukala olo heh.. Muutenkin piti olla vähän varovaisempi auringon suhteen, sillä oltiin niin valkoisia reissuun lähtiessä ja auringon voima oli vähän toista luokkaa kuin Suomessa.. :'D

Hintataso oli aikalailla sama kuin Suomessa tai aavistuksen halvempaa. Alla muutamia hintaesimerkkejä ravintoloista Pythagorionissa: 

  • Alkuruoat 1-8e
  • Pizzat 8-12e
  • Kreikkalainen salaatti 5-7e
  • Moussaka 7-9e
  • Grillattu mustekala tai katkaravut ranskalaisilla 9-13e
  • Mixed grill 10-13e
  • Pasta 8-10e
  • 1 litra talon viiniä 7-9e
  • Olut 2-3e

Tarkalleen ottaen majoituimme pienessä kylässä nimeltä Pythagorion, joka sijaitsee ainoastaan parin kilometrin päässä lentokentältä. Pythagorionissa asuu paikallisia noin 1500 (toisaalta koko Samoksen saarellakin on vain reilu 32000 asukasta).. Kylästä löytyy kuitenkin juuri sopiva määrä erilaisia kauppoja, autovuokraamoja sekä ravintoloita. Yöelämää tai shoppailuparatiisia täältä ei kannata odottaa.. Meille jäi kuitenkin todella positiivinen kuva Pythagorionista ja suosittelenkin sitä viikon mittaiselle matkalle. Siinä ajassa kerkeää näkemään kaiken, muttei vielä pääse kyllästymään.. :)

Meidän huoneen näkymät olivat aika upeat!

Hotellimme oli Doryssa Seaside Resort, joka on lähimpänä lentokenttää. Taksimatka kestää vaivaiset pari minuuttia. Alkuun jännitettiin, että kuinka kova melu lentokoneista lähtee, mutta päivässä koneita menee niin vähän (eikä lainkaan öisin), joten ei koettu tätä negatiiviseksi asiaksi. Oli enemminkin jännittävää katsella altaalta, kun koneet lensivät niin läheltä.

Doryssan hotellialue oli valtava ja erittäin hyvin hoidettu. Kaikkialla oli puhdasta ja niin vehreää. Alueelta löytyy niin hotellin päärakennus, mutta myös erilaisia ja eri kokoisia bungaloweja, jotka näyttivät todella ihanilta! Hotellialue on rakennettu tavallaan kyläksi, josta löytyi niin ravintoloita, muutama kauppa, autovuokraamo, kuntosali jne. Lisäksi hotellilla on mahdollisuus pelata lentopalloa, tennistä, pöytäpingistä ja minigolfia, käydä ryhmäliikuntatunneilla (jotka pidetään ulkona, meren tuntumassa!), vuokrata polkuvene, sup-lauta tai vaikka vene. Lapsille ja nuorille on myöskin paljon järjestettyä ohjelmaa. Ei siis ihme, että hotelli oli täynnä perheitä :)

Hotellista en keksi oikeastaan mitään negatiivista sanottavaa - niin loistava se oli!

Meillä kuului aamupala hintaan - ja voi luoja. Sieltä sai kaikkea, mitä toivoa saattoi. Siis ihan kaikkea :D   

Tässä kelpasi joka aamu syödä ja katsella samalla kaunista merta..

 Doryssan ranta on saaren kauneimpia ja puhtaimpia. Vesi oli todella kirkasta ja puhdasta, joten sitä oli ilo katsella. Vaikka merivesi oli tuohon aikaan vuodesta vielä aika viileää, niin tuli siellä lähes joka päivä käytyä pulahtamassa. Etenkin kuumimpina päivinä vesi virkisti kivasti. :) Rannalla olevat aurinkotuolit olivat maksullisia (3e/tuoli), mutta mielestäni se oli pieni hinta siitä, kun sai katsella kaunista merta ja nauttia hiljaisuudesta. Lisäksi aurinkotuolit olivat niin mukavat ja siistit, että kyllä niissä kelpasi päivä loikoilla ☀️

Yhtenä päivänä vuokrasimme auton ja kiertelimme muutamia muita saarten kohteita, kuten Kokkarin ja Samoksen kaupungin. Kokkari oli todella kaunis, mutta hyvin pieni. Samoksen kaupunki ei puolestaan iskenyt kehenkään meistä. Pythagorion osoittautui siis erinomaiseksi lomakohteeksi, jota suosittelen kovasti! Hotellimme taisi olla Pythagorionin (ja koko saaren) parhaimpia, enkä yhtään ihmettele. Siellä kyllä viihtyi ♡