ENSIMMÄISET 2 PÄIVÄÄ BARCELONASSA

Saavuimme Barcelonaan sunnuntaiaamuna. Lentokentältä tultiin keskustaan lentokenttäbussilla, joka maksoi vähän alle 6 euroa. Ensimmäisenä päivänä sää oli pilvinen ja melko viileä, mutta onneksi muuten loman aikana aurinko paistoi melkein koko ajan. Olin vähän jännittänyt säätä, sillä muuallakin kuin Suomessa oli ollut tavanomaista viileämpää. Lämpötila vaihteli siis +15 ja +20 välillä. Mutta hyvin tarkeni päivisin farkuilla ja t-paidalla. Tuntui aika luksukselta pitkän talven jälkeen!

Hotellien hinnat ovat Barcelonassa melko korkeat, joten se haukkasi melkein suurimman osan budjetistamme. Hotellin varasin taas Bookingista, josta löytyy nykyään aina edullisimmat ja parhaimmat vaihtoehdot. Majoituimme Hotel Sunotel Juniorissa, joka oli melko tavallinen 3* hotelli. Huoneemme oli aika pieni ja pelkistetty, mutta sängyt olivat todella mukavat. Nukuttiin joka yö todella sikeästi eikä aamuisin olisi malttanut millään nousta ylös hah! :D

Sunotel Junior sijaitsee noin 3,5km päässä keskustasta, joten tuolla alueella oli myös jonkun verran paikallisia. Positiivista palautetta hotelli saa meiltä mukavasta henkilökunnasta ja viereisen hotellin käytössä olevasta kattoterassista, josta löytyy aurinkotuoleja, uima-allas sekä lämmitetty jacuzzi. Näkymät tuolta olivat ihan uskomattomat! Yhtenä päivänä oli sen verran lämmin, että pyhitimme sen päivän auringonotolle. 

Pari kertaa piti myös syödä jäätelöä.. 

Sunnuntai meni pitkälti kaupunkiin tutustuessa ja uutta ympäristöä ihmetellessä. Päivittäin tuli käveltyä huimat 20-26 kilometriä. Huh, jalat olivat välillä aivan poikki, mutta onneksi molemmat kyllä tykätään kävellä. Niin näkee parhaiten kaupunkia! Loppulomasta uskallettiin kokeilla muutaman kerran metroa, jonka käyttö osoittautui yllättävän helpoksi myös meille "maalaisille" :D Yhtenä yönä tultiin keskustasta myös taksilla hotellille, joka maksoi noin 6 euroa.

Maanantaina hyvin nukuttujen yöunien jälkeen molemmat olivat saaneet ladattua akut täyteen ja lähdettiin innolla suunnittelemaan uutta päivää. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, joten päätettiin heittää lyhyt aamulenkki ja hakea samalla kaupasta aamupalatarpeet. Pari kertaa söimme aamupalan ulkona ja kerran hotellilla (oli tarjouksessa 9e), mutta muuten aina ostimme hedelmiä, sämpylöitä, tuoremehua ja jogurttia aamulenkin yhteydessä. Hotellimme ympäristöllä oli paljon ruokakauppoja, hedelmäkauppoja (kyllä, niitä oli ja paljon!) sekä kahviloita, joista napattiin take away kahvit mukaan.

Aamupalan jälkeen laittauduttiin vähän ja lähdettiin tutustumaan Barcelonan kuuluisaan kauppahalliin La Boqueriaan. Siellä riitti ihmeteltävää ja kuvattavaa. Muutama muukin turisti oli eksynyt paikalle heh..

Kauppahallista ostimme mm. serrano-kinkkua, tuoreita hedelmiä sekä mehua. Niitä oli kiva nauttia kauppahallin ulkopuolella ja katsella samalla Ramblan eli pääkadun ihmisvilinää.. Monet varoittivat meitä varkaista, mutta onneksi säästyttiin niiltä. Oltiin tosin molemmat koko ajan tarkkoina esimerkiksi laukkujen kanssa. Mutta hyvä näinpäin ;)

Jokaisen päivän aikana lounastettiin, kahviteltiin, syötiin jäätelöä ja istahdettiin katselemaan ihmisiä ja ympäristöä. Sellaista kivaa rentoa olemista ilman kummempia suunnitelmia :) Laskeskelin mielenkiinnosta, että minkä verran meni rahaa päivän aikana ruokaan ja juomaan. Jos siis lasketaan aamupala, lounas, kahvittelut ja pienet välipalat sekä illallinen, niin sanoisin että 40-50 euron päiväbudjetilla pärjää ihan hyvin. Kuten aina, kannattaa etsiä ruokapaikkoja pääkadun eli Ramblan ulkopuolelta. Ruoka on herkullisempaa ja edullisempaa sekä palvelu on usein parempaa. Hintataso on siis lähellä Suomea, lukuunottamatta joitakin ruokia ja juomia, jotka ovat useamman euron edullisempia.

Maanantaina käytiin myös ihastelemassa Barcelonan rantaa. Se kuhisi ihmisiä, mutta uimassa ei näkynyt kuin muutama ihminen. Hrr! Meri oli yhtä kaunis kuin aina, mutta voin vaan kuvitella, kuinka täynnä tuo ranta on keskikesän aikaan.. Ei mun juttu. Myös erilaisia kaupustelijoita hieronnasta mojitoihin pörräsi ympärillä jatkuvasti. En siis menisi Barcelonaan pelkälle rantalomalle.

Tiistai pyhitettiin kokonaan shoppailulle. Barcelonassa shoppailumahdollisuudet ovat hyvät ja sieltä löytyy mukava valikoima myös liikkeitä ja merkkejä, joita ei saa Suomesta. Kauppoja on moneen lähtöön, mutta mainittakoon esimerkiksi Sephora, Bershka, Pull & Bear, H&M, Zara, Mango, Oysho, Samsoe & Samsoe, & Other Stories.. Luksusmerkit jätettiin tällä reissulla muille :D

Aion myöhemmin esitellä teille reissun aikana tekemiäni ostoksia, mutta pakko sanoa, että noissa espanjalaisissa vaateliikkeissä vaatteiden huono laatu yllätti. Myös koot ovat ihan mitä sattuu ja välillä jopa L oli aivan liian pieni.

Kierrettiin päivän aikana kymmenittäin eri liikkeitä, mutta kumpikaan ei löytänyt mitään mieleistä tuona päivänä. Tai sanotaan, että paljon olisi ollut ihania juttuja, mutta iän myötä sitä on oikeasti oppinut hillitsemään shoppailuhimojaan. Kaikkea ei voi eikä edes pysty ostamaan. Tämä on tätä iän tuomaa viisautta ;) 

Ensimmäinen ruokapaikkavinkki: Wok to Walk. Jos tykkäät wokeista ja kohtuuhintainen ruoka kiinnostaa, niin suosittelen! Kyseessä on pikaravintola, mutta ainakin mun mielestä ruoka on todella hyvää :) 

Palataan seuraavassa postauksessa keskiviikkoon, jolloin tehtiin vaikka minkälaisia löytöjä paikasta nimeltä x ;)