ENSIMMÄISET PÄIVÄT UUDESSA TYÖSSÄ

Ensimmäiset kolme päivää töitä takana ja nyt olen ollut muutaman päivän vapaalla, mikä on ollut kyllä ihan jees. Lauantaina, kun tulin töistä kotiin puoli viiden maissa, olin aivan loppu. Ristiselkää pakotti ja pää oli ihan jumissa. 

Olen tämän kesän taas vähän uudenlaisissa hommissa ja pääsen vihdoin kokeilemaan kassatädin uraa. Työ on tosin osa-aikatyötä, mutta vuoroja on juuri sopivasti. Kerkeää kesällä tehdä vähän muutakin kuin olla pelkästään töissä. Olen melkein joka kesä hakenut töihin kauppaan, mutta aiemmin ei ole tärpännyt. Tuntuu, että joka paikkaan pitäisi olla alan koulutus tai ainakin opiskella alaa. Oli siis hienoa huomata, että kaikki eivät vaadi pätevyyttä ja antavat mahdollisuuden myös muille. Muutenkin meidän työporukka vaikuttaa tosi mukavalta ja apua on kyllä aina tarjolla, kun sitä joutuu pyytämään. 

Kassalla ollessa ajantaju häviää välillä ihan kokonaan, kun on asiakkaita jonoksi asti. Mikään ei ole nimittäin inhottavampaa kuin kellon kyttääminen ja minuuttien laskeminen siihen, että työvuoro loppuu. :D

En olisi ikinä uskonut, kuinka paljon tietoa ja osaamista kassatyöskentely vaatii. Ainakin nämä ensimmäiset kolme päivää olen saanut sellaisen tietoryöpyn, että välillä ihan ahdistaa muistanko tehdä kaikki vaiheet oikein. Kaksi päivää oli pelkkää perehdytystä, mutta jo kolmantena päivänä pääsi toisitoimiin. Välillä olin kyllä ihan pulassa eikä kaikki aina mennyt ihan nappiin. Pakko kuitenkin armahtaa itseään sen verran ja muistuttaa, että virheitä sattuu ja se on ihan luonnollista. Tärkeintä, että niistä ottaa opikseen!

Olisi kiva kuulla, että minkälaisissa (kesä)töissä lukijani ovat :)