HELPOT JA NOPEAT TUULIHATUT LOHITÄYTTEELLÄ

Lohitäyte

  • 150g kylmäsavulohta
  • ruohosipulia
  • 1 prk Creme Bonjourin Cuisine Crème Fraiche (valkosipuli ja yrtit)
  • 1 prk maustamatonta tuorejuustoa
  • tilkka sitruunamehua
  • mustapippuria

Tee lohitäyte ensimmäiseksi (esim. jo edellisenä iltana), jotta se kerkeää maustumaan kylmässä.

Tuulihatut, n 20 kpl

  • 75g voita
  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa

1. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Vatkaa samalla voimakkaasti sekoittaen puuhaarukalla siihen saakka, kunnes se on tasaista ja irtoaa kattilasta. Nosta kattila pois levyltä.

2. Jäähdytä seosta. Vatkaa sähkövatkaimella sen jälkeen seokseen yksi muna kerrallaan.

4. Pursota taikinasta pieniä, pyöreitä leivonnaisia (?). :D

5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20min. Huom! Älä avaa luukkua kesken paiston!

Kun tuulihatut ovat jäähtyneet, täytä ne valmiiksi ja laita pöydälle tarjolle. :)