HELPPO FETA-TOMAATTIPIIRAKKA

Suolaiset piirakat ovat loistava valinta silloin, kun pää lyö tyhjää mutta kahvipöytään pitäisi keksiä jotain tarjottavaa. Saatiin mummoni ja perheeni meille kyläilemään reilu pari viikkoa sitten, joten halusin leipoa jotakin mutten oikein keksinyt mitä. Mieli teki enemmän suolaista kuin makeaa, joten pikaisen googlettelun jälkeen päädyin feta-tomaattipiirakkaan. Yhdistelin eri ohjeita ja lopputuloksesta tuli onnistunut. Maku oli entistä parempi seuraavana päivänä :) 

Feta-tomaattipiirakka

POHJA

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita 
  • 3 rkl vettä

TÄYTE

  • 1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
  • 1 prk (200g) fetajuustopaloja
  • 1 rasia (ruohosipuli)tuorejuustoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmuna
  • tuoretta basilikaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1/2 tl suolaa

1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Puolita halutessasi kirsikkatomaatit. Kaada piirakkapohjan päälle puolet fetajuustosta, kirsikkatomaateista sekä juustoraasteesta. Ripottele päälle pilkottuja basilikan lehtiä.

3. Sekoita tuorejuusto, maito, munat ja suola hyvin keskenään. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput fetajuustot, tomaatit sekä juustoraaste.

4. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.