HELPPO KANTTARELLIPIIRAKKA

Ps. Tämän postauksen piti olla ajastettuna jo viime viikolla, mutta eipä sitä ikinä ilmestynyt, joten otetaan uusi yritys.. :)

Rakatan sieniä ja erityisesti kanttarelleja. Usein tulee tehtyä joko kanttarellikeittoa tai -muhennosta. Joskus niitä tulee lisättyä myös pizzaan tai uunileipiin. Kannattaa kokeilla! Tällä kertaa päätin tehdä mummoni innoittamana kanttarellipiirakkaa. Löysin netistä hyvän kuuloisen reseptin, jota vielä muuntelin mahdollisimman yksinkertaiseksi. Lopputulos oli varsin onnistunut, joten halusin jakaa tämän helpon ja nopean reseptin myös tänne :)

Pohja

120 g voita

3,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl maitoa

1 tl suolaa

Täyte

noin 1l kantarelleja

1 kevätsipuli 

voita

suolaa

mustapippuria

1 prk kermaviiliä

2 munaa

juustoraastetta

(rucolaa päälle)

1. Nypi pehmeään voihin vehnäjauhot. Lisää suola ja maito. Painele taikina (voidellun ja korppujauhotetun) piirakkavuoan pohjalle.

2. Pilko sipuli ja puhdistetut kantarellit paloiksi. Paista sieniä ja sipulia voissa pannulla niin kauan, kunnes niistä ei lähde enää nestettä. Mausta suolalla oman maun mukaan.

3. Sekoita kulhossa kermaviili, juustoraaste, munat ja mausteet keskenään. Lisää paistetut sienet ja sipuli.

4. Kaada täyte piirakkavuokaan. Ripottele päälle vielä kevyesti juustoraastetta.

5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. (Koristele halutessasi tuoreella rucolalla)

Tämän reseptin myötä rentouttavaa sunnuntaita! :)