HERKULLINEN STROGANOFF

Saatiin viime viikolla mummolasta iso kimpale hirvenlihaa, josta päätettiin Niklaksen kanssa tehdä mummon innoittamana stroganoffia. Tähänkin ruokaan on olemassa erilaisia versioita, ja tässä tulisi meidän ohjeemme. Oli sen verran hyvää, että oli pakko jakaa se täälläkin. Sopii hyvin esimerkiksi viikonloppuruoaksi! :)

AINEKSET: naudan- tai hirvenlihaa, suolakurkkua, sipulia, (valkosipulinkynsi), purkki smetanaa, suolaa, musta- ja valkopippuria.

1. Pilko liha ja ruskista palat pannulla, jossa on kunnolla voita. Mausta.

2. Kuori ja pilko sipuli ja (valkosipulinkynsi) sekä suolakurkut.

3. Kaada ainekset vuokaan ja lisää smetana sekä vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. 

4. Pata saa hautua noin 150 asteisessa uunissa useita tunteja (2-4h) niin, että neste on haihtunut noin puolella. Helppo, muttei mikään nopein ruoka..

Lisukkeeksi sopii mielestäni parhaiten perunat tai muussi.. Sitten vain nauttimaan :)