HURMAAVA THAIKEITTIÖ: MIEDOSTI TULINEN KATKARAPU-NUUDELIKEITTO

Ruokolumnini resepti julkaistu aiemmin Keskiviikko -lehdessä.

Ei ihme, että Thaimaa on yksi maailman suosituimmista matkakohteista. Thaimaa houkuttelee turistejaan eksoottisella luonnollaan ja suhteellisen edullisella hintatasollaan. Onhan se myös tunnettu herkullisesta ruoastaan, joka on tasapainottelua suolaisen, makean, karvaan, tulisen ja happaman välillä. 

Thaimaalainen ruoka hurmaa helposti, sillä se tarjoaa mielettömiä makuelämyksiä. Tyypillisiä thaikeittiön raaka-aineita ovat sitruunaruoho ja korianteri, sienet, valkosipuli, lime, inkivääri, chili sekä kookosmaito. Tuoreiden kasvisten lisäksi ruoka saa makua erilaisista tahnoista ja kastikkeista, joista yleisimpiä ovat currytahnat sekä soija- ja kalakastike. 

Olen itse ollut Thaimaassa kerran ja ihastuin maahan niin paljon, että olen salaa alkanut unelmoimaan seuraavasta reissusta. Niinpä mahdollisesti tulevasta Aasian matkasta inspiroituneena päätin kokeilla thaikeittiöön sopivaa miedosti tulista katkarapu-nuudelikeittoa. Halutessasi katkaravut voi vaihtaa kanaan tai käyttää pelkkiä kasviksia. :)

MIEDOSTI TULINEN KATKARAPU-NUUDELIKEITTO

noin 5-6 annosta

  • noin 150 g isoja katkarapuja
  • noin 180 g riisinuudelia
  • 1 suippopaprika
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1-2 tl kalakastiketta
  • 1 litra kana- tai kasvislientä
  • 1 lime
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta chiliä oman maun mukaan, mikäli haluaa lisää tulisuutta

1. Ota katkaravut pöydälle sulamaan.

2. Kuori valkosipulinkynnet ja sipuli. Pilko ne ja suippopaprika pieneksi. Puolita kirsikkatomaatit.

3. Lorauta kattilaan tilkka öljyä ja kuullota kasviksia muutama minuutti.

4. Lisää sen jälkeen currytahna ja sekoita.

5. Kaada kattilaan litra vettä ja lisää kana- tai kasvisliemikuutio joukkoon.

6. Laita riisinuudelit keiton sekaan ja keitä noin 4-5 minuuttia. Ota sen jälkeen kattila pois liedeltä ja lisää sulaneet katkaravut lopuksi joukkoon.

7. Mausta kalakastikkeella, tuoreella korianterilla ja limen mehulla. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.