HVAR (MILNA)

Ensimmäinen matkapostaus on täällä! En oikein tiedä, miten jakaisin postaukset mutta ajattelin aluksi kertoa vähän meidän lomasta. Varasimme siis ensimmäistä kertaa lennot ja hotellit erikseen (hotellit Bookingsilta ja lennot Norwegianilta). Halusimme viettää loman muutamassa eri paikassa ja lopuksi reissun kohteiksi valikoitui Hvarin saari sekä Split. Molemmat paikat olivat huippuja ja majoituspaikat nappivalintoja!

Lentomme lähti torstaina 4.8 aamusta eikä ilman häslinkiä selvitty (tälläkään kertaa).. Ihan sellainen pikkujuttu kuin auton hajoaminen Lahden kohdalla. Niklaksen äiti jäi odottamaan auton korjausta ja me suunnattiin osittain taksilla ja osittain bussilla lentokentälle. Saavuttiin kentälle 45 minuuttia ennen lennon lähtöä, joten ei meille loppupeleissä edes tullut NIIIN kiire. Mutta kyllä muutamat hikikarpalot valui, kun pohdittiin että mitä tehdään. :D

Lentomatka sujui hyvin ja kolme tuntia sujahti hujauksessa. Törmättiin sattumalta muutamaan suomalaiseen poikaan, joiden kanssa päätettiin jakaa taksi Splitin satamaan. Hintaa taksille tuli noin 50 euroa yhteensä. Elokuu on tunnetusti kuukausi, jolloin turisteja on & paljon. Lauttamatkat Hvarille oli myyty jo osittain loppuun, joten päästiin vasta klo 17 lautalla. Matka Hvarille kestää reilu tunnin ja hinta vaihtelee noin 8-15e välillä. Matkat voi (ja kannattaa) ostaa etukäteen netistä!

Meidän hotelli sijaitsi pienessä kylässä nimeltä Milna. Milna sijaitsee noin 5 km päässä Hvarin keskustasta. Me oltiin ekana päivänä vähän kauhuissamme, kuinka pienestä kylästä oli kyse. Ravintoloita oli ehkä 10-15, leipomo, yksi rantamyymälä sekä ruokakauppana kioskin tapainen. Lisäksi löytyy vuokraamo, josta voi vuokrata auton, skootterin tai vaikkapa pyörän. Loppuen lopuksi me rakastuttiin tähän pieneen suloiseen kylään. Ei törmätty lainkaan suomalaisiin, vesi oli todella kirkasta eikä ranta ollut niin täynnä kuin muualla. Ruoka oli pääosin herkullista ja palvelu hyvää. Maisemat olivat niin kauniit, joten voin suositella kyseistä aluetta etenkin rauhaa kaipaaville. 

Ranta oli kivikkoinen, ja siellä oli tarjolla maksullisia (noin 4 euroa) aurinkotuoleja sekä -varjoja. Mahdollisuus oli myös vuokrata SUP-lauta tai kajakki. Tuolla oli myös mahdollisuus mennä kallioilta uimaan, sillä sinne oltiin rakenneltu polkuja ja asetettu tikkaita. Yhtenä iltana mentiin spontaaneina naku-uinnille sellaiseen laguuniin. Niin siistiä!

Vietettiin 6 yötä Milnassa ja huoneistohotellin nimi oli Apartments Maslina. Luokitus oli reilu 8/10 ja vastasi sitä mielestämme hyvin. Huone sijaitsi kahdessa kerroksessa ja ne oli sisustettu modernisti. Meillä oli käytössä myös kaksi parveketta, joista oli ihana meri- sekä vuoristonäköala. Meillä oli pieni uima-allas käytössä, mutta sinne oli pitkät ja jyrkät rappuset. Huh, tulee ihan hiki kun muistelee sinne kapuamista :D Siellä oli kuitenkin kiva ottaa parina päivänä aurinkoa, sillä allasalue oli useimmiten tyhjillään. Palvelu oli myös erinomaista ja saatiinkiin muutamia hyviä vinkkejä työntekijältä.

Parvekenäkymät olivat upeat. Kylä sijaitsee eräänlaisessa laaksossa.

Jos etsitte lomakohdetta rauhalliselta paikalta, josta on kuitenkin sopivat matkat muihin kaupunkeihin (Stari Grad alle 20km, Hvar 5 km..) niin voin suositella. Me liikuttiin bussilla kerran molempiin kaupunkeihin ja ne liikkuivat kätevästi päivittäin. Taksien hinnat ovat Suomen hintatasoa, joten suosittelen käyttämään busseja (jotka saattavat olla pahimpaan turistiaikaan todella täysiä:D). Vinkkinä: taksi Milnasta Hvariin on 14 euroa eikä enempää kannata maksaa!

Keräsin muutamia noin hintatietoja Milnasta/(Hvarin saarelta):

  • Ravintolassa: pizzat 6-10e, salaatit 6-10e, ranskalaiset 2-4e, kalaruoat 12e-, limppari 2-3e, jälkiruoat 3-8e, olut 3e
  • Kaupassa: jäätelöt 1,5-3e, hedelmät 2-3e/kg, tuore patonki 1e, olut 1-3e
  • Autonvuokraus (Milna) 70e- päivä
  • Bussikyydit 2-4e henkilö

Tässä nyt vähän perustietoja Milnasta ja meidän majoituspaikasta. Kysykää ihmeessä, jos on jotain mielessä. :)