IHASTELEMASSA VANHOJA RAUNIOITA BARISSA

Vuokrattiin auto kahdeksi vuorokaudeksi, joten ensimmäisenä iltana kun saatiin auto allemme, lähdettiin ajelemaan sillä kohti Bar nimistä kaupunkia. Matkantekoon meni noin puoli tuntia. Bar on reilu 11 000 asukkaan satamakaupunki, joten siellä pystyi jo aistimaan enemmän paikallista elämää. 

Ennen kuin menimme tutkimaan vanhan kaupungin raunioita, pysähdyimme hetkeksi kiertelemään kaupungin keskustaa ja samalla Niklas sai ideaksi mennä parturiin. Hänellä on ollut nyt tapana käydä joka ulkomaanreissulla parturissa, koska sekin on niin paljon halvempaa kuin Suomessa. Ajatelkaa, miesten hiustenleikkuu oli vain 5 euroa! Pitäisiköhän itsekin joskus käydä vaikka leikkaamassa latvat..

Vanha kaupunki eli toisin sanoen Stari Bar on noin 5 kilometrin päässä keskustasta, joten sinne oli aluksi vähän vaikea löytää. Jotenkin kummasti löydettiin perille muutaman Google Mapsin screenshotin avulla. Parkkimaksu oli euron. Rauniot ovat ylhäällä vuoren rinteellä, joten aikamoinen kapuaminen oli taas edessä. Tie, jota pitkin ylös käveltiin, oli kuitenkin jälleen  täynnä tunnelmallisia ravintoloita ja pieniä myymälöitä, joten katseltavaa riitti. Ostettiin myös koko reissun halvimmat irtojäätelöt täältä, jotka maksoivat huimat 0,50e kappale.

Pääsymaksu raunioille on muutaman euron.

Vanha kaupunki tai pikemminkin sen rauniot yllättivät meidät positiivisesti, koska alue oli melko suuri. Vaikka turisteja oli tuollakin, niin ihmiset hajautuivat alueelle. Sai ihan rauhassa katsella ja ihastella. Valitettavasti ihmiset olivat heitelleet roskia sinne tänne ja joka toisen nurkan takana näki vessanpaperia.. 

Illasta ajeltiin vielä meidän hotellin viereiseen ravintolaan syömään, vaikka kivoja ravintoloita näytti myös olevan tuolla Barin kaupungissa. Bar oli kaiken kaikkiaan mukava kohde käydä tutustumassa :)