ITSETEHDYT HAMPURILAISET

Meillä on ollut tapana tehdä Niklaksen kanssa viikonloppuisin vähän 'parempaa' ruokaa. Tällä tarkoitan esimerkiksi pizzaa, jotain hyvää lihaa tai hampurilaisia. Hampurilaisista saa helposti vähän eri makuisia kokeilemalla rohkeasti erilaisia täytteitä.

Voit esimerkiksi:

- tehdä omat sämpylät, ostaa kaupan valmiit hampurilaissämpylät tai kokeilla ruisleipiä

- kokeile jauhelihapihvien sijaan kanaa

- vaihtele täytteitä (perinteisten tomaattien, suolakurkkujen ja salaatin lisäksi voit laittaa pekonia, kananmunaa, ananasta, jalopenoja, etikkaisia punasipuleja, coleslaw salaattia jne.)

- tee itse majoneesi

Tällä kertaa teimme perinteiset jauhelihapihvit ja laiskoina ostimme kaupan valmiit hampurilaissämpylät. Tylsinä käytimme täytteinä tomaattia, sipulia, suolakurkkuja, cheddarjuustoa sekä salaattia. Emme kuitenkaan ostaneet kaupan valmista majoneesia, sillä Niklas opetti mulle, kuinka sitä tehdään itse. Sen tekohan on naurettavan helppoa ja nopeaa, joten meillä tuskin tullaan näkemään enää valmispurkkeja. Lisäksi raastoimme kaalia ja sekoitimme sen osaan majoneesiin - kannattaa kokeilla!

Valkosipulimajoneesin tekoon tarvitset sauvasekottimen sekä

- 1 muna

- 2 dl öljyä

- 2-3 rkl etikkaa

- ripaus suolaa & mustapippuria

- valkosipulinkynsi

Heitä muna, öljy sekä etikka kulhoon. Pidä sauvasekotinta noin 10 s ajan pohjassa. Voit muutaman kerran nostaa sauvasekotinta ylös, jotta ainekset sekoittuvat. Lisää lopuksi mausteet sekä valkosipuli ja sekoita vielä kerran. Jos majoneesi kerkeää olla hetken aikaa jääkaapissa ennen käyttöä, maistuu se varmasti vielä paremmalta!

Voin sanoa, että maistui aika hyvältä! ;)