HELPPO JÄLKIRUOKA PUNAVIINIMARJOISTA

Alkusyksyn yksi parhaimpia puolia on ehdottomasti tuoreet, kotimaiset marjat. On puolukoita, vadelmia, viinimarjoja.. Me käytetään näitä kaikkia (okei, puolukoita vähän vähemmän kröhöm) tosi paljon ympäri vuoden. Sunnuntaina käytiin vielä vähän täydentämässä pakastintamme ja kerättiin vähän punaviinimarjoja. Halusin tehdä jotakin hyvää, raikasta jälkiruokaa, johon päätin hyödyntää keräämiämme marjoja. Pikaisella Googlettamisella löysin hyvän kuuloisen reseptin, jota muuntelin meille sopivaksi. Parasta tässä on se, ettet tarvitse mitään ihmeellistä! :)

Kirpsakka jälkiruoka punaviinimarjoista

4 annosta

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 3 dl punaviinimarjoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 prk rahkaa
  • tilkka sitruunamehua

1. Vaahdota valkuaiset ja sokeri.

2. Soseuta punaviinimarjat.

3. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita kunnolla.

4. Kaada jälkiruokakulhoihin ja koristele esimerkiksi marjoilla, tomusokerilla, leseillä tai pähkinöillä.