JUHANNUS 2016

Mitä olisi juhannus ilman mökkeilyä? Siitä on aikaa ja paljon, kun olen viimeeksi viettänyt juhannuksen muualla kuin mökillä. Kun olin lapsi eikä meillä ollut vielä omaa mökkiä, vietimme juhannukset aina mummolassa maaseudulla. Juhannukseen kuuluu mielestäni luonto ja eräänlainen rauhoittuminen. On niin rentouttavaa kuunnella laineiden liplatusta ja ihastella ympäristöä. Kaikessa hiljaisuudessaan..

Tänä vuonna meidän juhannusruoka koostui uusista perunoista (ihan parhaita!), savustetusta lohesta, kanasta, maissista sekä fetasalaatista. Lisäksi mitäs muutakaan kuin mummon tekemää rieskaa, nams! Iskä olisi myös ostanut pullollisen kuohuvaa, joka korkattiin aattona auringonpaistaessa. :)

♡ Mieleen jäi myös virvelillä saamani iiso ahven (!!), saunominen ja kylmään järveen hyppääminen, vasta ja sen tuoksu, kasvonaamio, aamupala laiturilla, hyvin nukutut yöt oman kullan kainalossa <3, lenkkeily luonnossa, luonnonkukkien kerääminen ja samalla metsämansikoiden napsiminen sekä perhe ja heistä huokuva rakkaus.

Kuinka teidän juhannuksenne sujui? Olitteko kenties kaupungissa, festareilla vai maaseudun rauhassa? :)