'JUUSTOKAKKU KOHTAA UUNIOMENAN'

Omenasato on parhaimmillaan ja tänä vuonna se on ollut ainakin meillä päin todella runsas. Puun oksat hipovat maata, kun ne ovat niin täynnä omenoita. Mä tykkään hirmusesti omenoista ja lähes tulkoon aina syön niitä joko pelkiltään, omenapiirakassa tai -hillossa tai kaurapaistoksessa. Viime viikolla nappasin ruokakauppareissun yhteydessä K ruoka lehden, josta löytyi alla oleva resepti. Kannattaa kokeilla kahvin kaveriksi ;)

Ainekset 

  • 6 isoa omenaa
  • rasia maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl pekaanipähkinöitä
  • kinuskikastiketta
  • Elise kandisokerikeksiä (nämä olivat kaupasta loppu, joten korvattiin toisilla kekseillä ja hyvin toimi!)
  1. Leikkaa omenoista lakki ja kaiverra siemenkota pois.
  2. Sekoita tuorejuusto, sokerit, maissitärkkelysjauho, kaneli sekä kananmuna keskenään. Täytä omenat seoksella.
  3. Hienonna pekaanipähkinät ja ripottele tuorejuustotäytteen päälle. Lisää vielä kinuskikastiketta ja paista uunin keskitasoa alempana noin 30 minuuttia. 
  4. Valuta lopuksi vielä lisää kinuskikastiketta ja ripottele keksimurua pinnalle.

Voin kertoa, että lopputulos on varsin herkullinen! Ps. Älkää säästelkö kinuskikastikkeen kanssa ;'D

Huippua tiistaita <3