KAHVILA MARSKINLILJA

Uusi viikko on taas startannut käyntiin ja koko ajan ollaan askeleen lähempänä kesää. Mä päätin, että kevät alkoi virallisesti viikonloppuna, jolloin sää oli ihan mieletön! Lintujen laulu, tiellä oleva loska ja auringon tuoma lämpö ovat takuuvarmoja kevään merkkejä. Vai mitä mieltä te olette? Onko nyt talvi vai kevät?

Me vietettiin viime viikonloppu Mikkelissä. Perjantaina käytiin äitin ja Niklaksen kanssa  tutustumassa Mikkeliin tulleeseen uuteen leipomo-kahvilaan nimeltä Marskinlilja. Paikka on ollut auki vasta noin neljä kuukautta enkä ollut itsekään kuullut tästä aiemmin. Musta on kuitenkin aina kiva päästä kokeilemaan uusia kahviloita ja niiden tarjontaa. Tiedä, vaikka saisin uuden vakiopaikan!

Marskinlilja sijaitsee Mikkelin keskustassa, Molanderinmäellä (tarkempi osoite Maaherrankatu 32 L 8). Kahvila on avoinna arkisin klo 6.30-17.00, mutta tilauksesta myös muina aikoina. Marskinliljasta voi myös tilata leivonnaisia ja kakkuja koska tahansa, joten jos on esimerkiksi juhlia tiedossa, niin tässä hyvä vaihtoehto niiden tilaamiselle. :)

Vitriinistä löytyy paikan päällä valmistettuja vastaleivottuja pullia ja muita leivonnaisia, suolaisia piirakoita, täytettyjä leipiä ja uutuutena lounassalaatteja. Tarjolla on aina kala, kana, liha ja kasvisvaihtoehtoja sekä gluteenittomia pikkupurtavia. Tuotevalikoimasta löytyy siis varmasti jokaiselle jotakin :)

Yrittäjänä oleva Riikka kertoi meille aluksi kahvilansa perustamisesta ja tarjolla olevista tuotteista. Oman kahvilan perustaminen oli ollut pitkään haaveena, ja vihdoin joulukuussa 2016 hän toteutti unelmansa. On niin inspiroivaa kuulla, kuinka joiltakin löytyy vielä rohkeutta perustaa oma yritys ja tehdä unelmistaan totta. Tästä pitäisi ottaa mallia!

Kahviloissa käynti on itselleni aika harvinaista herkkua ja miellänkin sen sellaiseksi arjen hemmotteluhetkeksi. Se fiilis, kun astut kahvilaan, jossa on lämmin vastaanotto ja kotoinen tunnelma, kahvin ja erilaisten leivonnaisten tuoksu.. Tilatessa iskee valinnanvaikeus, kun tekisi mieli maistella vähän kaikkea. Ah, miten ihana pieni tapa hemmotella itseään.. ♡ 

Me pääsimme maistamaan mm. tajuttoman hyviä, vastaleivottuja korvapuusteja. Lämpimän pullan ja kahvin yhdistelmä on takuuvarma nautinto!

Korvapuustin lisäksi maistettiin Riikan innoittamana heidän myydyimpää tuotetta eli kinuskijuustokakkua. Juustokakut on ihan mun lemppareita, joten odotukset olivat korkealla. Koostumukseltaan ihanan pehmeää, ja kinuskista pystyi oikein maistamaan, että se oli itsetehtyä (siis hyvässä mielessä!). Todella makeaa, mutta vei makeannälän myös tältä sokerihiireltä haha! Ei siis ihme, että kyseessä on kahvilan myydyin tuote.

Tässä on kahvila, jota voin suositella kokeiltavaksi, sillä vaikka Marskinlilja on melko pieni, on se sitäkin kodikkaampi. Aina ei kannata mennä sinne tuttuun ja turvalliseen, vaan antaa myös muille mahdollisuus! 

Aurinkoista tiistaita kaikille ♡