HERKUTTELIJAN COOKIET: KARPALO-VALKOSUKLAACOOKIET

Julkaistu Keskiviikko -lehdessÀ. 

HERKUTTELIJAN COOKIET

Cookiet eli suomeksi sanottuna keksit ovat herkullinen tarjottava kahvipöytÀÀn. TÀydellinen cookie on sisÀltÀ ihanan pehmeÀ ja se sisÀltÀÀ pieniÀ suklaahippuja. Toki suklaan voi jÀttÀÀ myös kokonaan pois tai korvata sen jollakin muulla. Keksien paistamisessa kannattaa olla tarkkana, jotta ne pysyvÀt pehmeinÀ eikÀ lopputuloksesta tule kuiva ja mureneva. Kun keksien antaa hetken aikaa vielÀ jÀÀhtyÀ ennen tarjoilua, tulee koostumuksesta taatusti tÀydellinen.

Leipominen on mukavaa ajanvietettÀ ja keittiössÀ onnistuminen tuottaa aina mielihyvÀÀ. Vaikka pidÀn leipomisesta, suosin usein nopeita ja helppoja leivonnaisia. Usein leipomisen innostus iskee yllÀttÀen, joten parasta olisi, jos kotonta löytyisi valmiiksi ainakin suurin osa tarvittavista raaka-aineista. Cookiet ovat siinÀ mielessÀ helppo valinta.

TÀllÀ kertaa testasin cookieissa valkosuklaan ja kuivattujen karpalojen yhdistelmÀÀ, jotka osoittautuivat mielettömÀn herkulliseksi makupariksi. Aavistuksen kirpeÀÀ karpaloa tasapainottaa super makea valkosuklaa. NÀillÀ kekseillÀ luulisi siis pahimmankin makeanhimon hÀviÀvÀn.

KARPALO-VALKOSUKLAA COOKIET

18 kpl

  • 160g huoneenlĂ€mpöistĂ€ voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnĂ€jauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • noin 80g kuivattuja karpaloita
  • noin 140g valkosuklaata

 

  1. Vaahdota sÀhkövatkaimella huoneenlÀmpöinen voi ja sokerit keskenÀÀn.
  2. LisÀÀ joukkoon kananmuna ja sekoita.
  3. YhdistÀ kuivat aineet joukkoon.
  4. LisÀÀ lopuksi kuivatut karpalot ja rouhittu suklaa taikinaan.
  5. Laita taikina noin puoleksi tunniksi jÀÀkaappiin, jotta keksit eivÀt leviÀ niin paljon uunissa ollessaan.
  6. Pyörittele taikinasta palleroita leivinpaperin pÀÀlle. Muista jÀttÀÀ keksien vÀliin tilaa, koska ne leviÀvÀt uunissa.
  7. Paista cookieita 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reunat ovat saaneet hieman vÀriÀ. Keskusta saa kuitenkin jÀÀdÀ aavistuksen pehmeÀksi, jottei lopputuloksesta tule liian kuiva ja mureneva.
  8. Anna keksien jÀÀhtyÀ hetki ennen tarjoilua.

PS. Keksit sopivat myös erinomaisesti joululahjaksi ;)