KESÄ 2018 YLITTI ODOTUKSENI

Postaus ajastettu.

Näin viikonlopun kunniaksi lähdin kelaamaan taaksepäin kulunutta kesää ja sen tapahtumia. Tänä kesänä tapahtui paljon niin kivoja asioita - toiset vähän suurempia ja toiset sellaisia pieniä arkipäivän iloja. Sain kokea kesän, joka oli enemmän kuin odotin. Vaikka olin melko kiinni Joensuussa kesätöiden takia, pääsin silti kokemaan uskomattoman ihania asioita ja hetkiä. Yksi parhaimmista on vielä tuloillaan, kun muutaman päivän päästä lähdemme Montenegroon Niklaksen kanssa. Siihen on hyvä päättää kesä, mutta sitä ennen halusin listailla kesän 2018 kohokohtia, joita tulen varmasti muistelemaan vielä talvellakin. Nyt alkaa olla sellainen fiilis, että olen valmis sanomaan lämpimälle ja aurinkoiselle kesälle heipat. Toivottavasti nähdään taas ensi kesänä!

Kuvituksena toimii puhelimeen kertyneitä parhaita ja eniten muistoja herättäviä kuvia <3

Iltakävelyt auringonlaskussa tai yöllä kuun loistaessa. Kesäisin ilta- ja yökävelyt ovat lemppareitani. On parasta hiihdellä itsekseen menemään, kun muita ei näy eikä kuulu satunnaisia ihmisiä lukuunottamatta lähimaillakaan. Se hiljaisuus, lämpö, valo, tuoksu... Tätä fiilistä tulee talvella taatusti ikävä!

Kesätyö ja uudet kaverit. Vaikka olen ollut useammassa eri kesätyöpaikassa ja jokainen niistä on ollut merkittävä ja omalla tavallaan upea kokemus, niin tänä kesänä sain mielekkään työn lisäksi kourallisen tai sanoisin että kaksikin, uusia ja ihanan aitoja kavereita. Muutamien kanssa tullaan varmasti olemaan tekemisissä vielä jatkossakin. Minä, joka en helposti etenkään näin aikuisiällä osaa muodostaa kaverisuhteita!

4 x mökkireissua. Niklaksen kanssa oltiin kokonainen juhannus mökillämme, jolloin saatiin myös muutamia kavereita viettämään päivää kanssamme. Äitini kanssa vietettiin kesäkuussa yksi äiti-tytärpäivä ottaen rennosti ja maaten melkein koko päivä laiturilla. Silloin kesä oli vasta aluillaan! Parhaan ystäväni ja pikkuveljeni kanssa olimme pari viikkoa sitten kaksikin yötä mökillä. Hauskan erilainen reissu tämäkin! Luulin tuon olleen kesän viimeinen mökkireissu, mutta päätinkin extempore ihmisenä (koitan ainakin joskus olla haha) lähteä vielä yhdeksi yöksi mökille viime viikonloppuna, kun mulle osui taas melkein viikon vapaat töistä. Saunominen ja uiminen, grillaaminen nuotiolla, mökkikuteet, veneily, maisemat ja järvi, seesteisyys, parvella nukkuminen, rakkaiden kanssa vietetty aika.. Ai että!

Vieraat meidän luona Joensuussa. Kesän aikana kerettiin saada pikkuveljeni lisäksi myös serkkuni ja kummityttöni yökyläilemään. Lisäksi sain päivän ajan esitellä mummolleni meidän uutta kotikaupunkia. Joka kerta näiden ihanien lähtiessä takaisin kotiin on tullut tippa linssiin.. Ehkä se kertoo siitä, kuinka tärkeitä heistä jokaikinen on

Shoppailureissu pääkaupunkiseudulle äitin ja pikkuveljen kanssa. Kesän alussa tehtiin äitin ja pikkuveljen kanssa shoppailureissu Vantaalle. Tarkoituksena oli käyttää Cobellon lahjakortti, jolloin löysinkin muutamia ihania pieniä sisustusjuttuja kotiimme. Lisäksi kävimme muutamissa liikkeissä Jumbossa ja tietysti Ikeassa. Tää päivä oli huippu!

Jätski päivässä pitää pyllyn pulleana. Ei vaan, miten sen paremmin sanoisi. Kesällä 2018 tuli syötyä jäätelöä enemmän kuin ikinä. Ei ehkä ihan päivittäisellä tasolla, mutta ei se kaukana ole totuutta. Muutama lisäkilo on tullut, mutta edelleen omassa kehossa on hyvä olla enkä ole halunnut ottaa mokomasta asiasta mitään stressiä. Syksyllä kerkeää taas keskittyä treenaamiseen ja laittaa ruokavaliota vähän parempaan suuntaan. Eritoten Ainon Kirsikka -jäätelö ja ne uudet salmiakki-vadelma Ampparit (?) ovat olleet meikäläisen paheita.

Perinteiset kesäpuuhat. Paljon uimista ja monta tuntia auringonottoa, hellepäivistä nauttimista rannalla makoillen, torikahvittelua muutaman otteeseen, kaupungilla haahuilua, ulkona syömistä, terassilla istuskelua yöhön asti, itikan puremia ja kutisevia jalkoja, metsässä samoilua, onkimista, pitkään nukkumista, kotimaisilla marjoilla herkuttelua, uusia reseptejä ja nopeiden ruokien valmistamista, pyöräilyä ilman päämäärää, television olemassaolon unohtamista..

Siltakemmakat. En edes muista koska olisimme pikkuveljeni kanssa viettäneet niin tiiviisti aikaa yhdessä kuin tuon muutaman päivän mökkeilyn aikana, joka huipentui Puumalan Siltakemmakoihin. Super hauska ilta, jota varmasti muistellaan vielä useampaan kertaan.

Auton ostaminen. Mä oon koittanut perustella Niklakselle monta vuotta, ettei tarvita autoa. Mua harmittaa siitä aiheutuvat saasteet ja ennen kaikkea se älytön rahanmeno. Joensuusta Mikkeliin liikkuminen oli kuitenkin jo sen verran vaivalloista, että yhtenä päivänä sitten päätettiin käydä ostaa ihkaensimmäinen oma auto! Onhan se helpottanut elämää huomattavasti, vaikka kaikki (ainakin melkein) pyöräilymatkat koitan mennä pyörällä, ettei ihan pääsisi laiskistumaan :D

Minkälainen sinun kesäsi oli? Mikä jäi päällimmäisenä mieleen? ♡