KESÄINEN MANSIKKAKAKKU TUOREELLA MINTULLA

Olin eilen ensimmäistä kertaa tänä kesänä keräämässä mansikoita. Saas nähdä kerkeenkö vielä toiseen otteeseen vai oliko se jo tämän kesän osalta tässä. Ehdotin äitille, että tehtäisiin kotona yhdessä perinteinen mansikkakakku. Innostuttiin jopa panostamaan koristeluun ja siitähän tuli aika nätti, vaikka en omaa tämän suhteen minkäänlaista silmää :D Hyödynnettiin takapihalla kasvavaa minttua ja kerättiin viereiseltä niityltä maitohorsman ja siankärsämön kukkia. Mintun ja mansikan yhdistelmä toimii. Ai, että miten hyvää!

MANSIKKAKAKKU

Pohja

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl maustamatonta rahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • noin 1 litra mansikoita, joista osa soseutettuna ja osa viipaloituna

Kostutukseen

  • vettä ja sokeria tai laimennettua mehua

Kuorrutukseen ja koristeluun

  • 1-2 dl kuohukermaa
  • tuoreita mansikoita ja mintunlehtiä
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä varovasti muna-sokerivaahdon kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteissa uunissa noin 40 minuuttia.
  2. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta kaksi alinta palaa joko vedellä ja sokerilla tai laimennetulla mehulla. 
  3. Vaahdota kerma ja lisää ripaus sokeria. Yhdistä joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Soseuta osa mansikoista ja lisää jokaiseen kerrokseen soseutettua mansikkaa, rahka-kermaseosta ja viipaloituja mansikoita. 
  4. Kuorruta kakku lopuksi kermavaahdolla ja koristele tuoreilla mansikoilla ja mintulla. Voit myös hyödyntää esimerkiksi syötäviä maitohorsman ja siankärsämön kukkia :)

Ihanaa alkavaa viikonloppua!