KESÄKURPITSAPASTAA JA VUOHENJUUSTOA

Tuoreiden marjojen lisäksi kotimaiset vihannekset ja ylipäätään kaikki kasvikset ovat nyt niin makoisia. Kasviksista syntyy helposti maukkaita ruokia, kun uskaltaa käyttää rohkeasti mausteita ja heittää joukkoon vähän voimakkaampia makuja. Pikkuisen edes tuoretta chiliä ja vaikka valkosipulia, niin syntyy sellainen makuelämys että oksat pois! Vakioyhdistelmä meidän keittiössä :D

Sain mummoni kasvattaman kesäkurpitsan, jota halusin kokeilla pastan korvikkeena. Luin uutisista, että kesäkurpitsoja tulee nyt pilvin pimein helteen takia, joten tämä on nyt edullista ja terveellistä herkkua. Mitään koneita pastan tekoon ei tarvita, vaan ihan kelpo lopputuloksen saa kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Huomioithan, että kesäkurpitsan keskusta on melko pehmeää, joten sitä ei voi höylätä. Sen voi heittää pastan täytteeksi tai hyödyntää seuraavan päivän ruoassa vaikka paistettuna pannulla. Vältetään kaikki ruokahävikki :)

KESÄKURPITSAPASTA 

  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • tuoretta chiliä
  • 2 rkl öljyä
  • mausteeksi suolaa ja paprikajauhetta
  • vuohenjuustoa
  1. Huuhtele kesäkurpitsa ja puolita se pitkittäissuunnassa. Käytä höyläämiseen juustohöylää tai kuorimaveistä. Jätä keskusta höyläämättä.
  2. Kuori sipulit ja pilko tomaatit, sipulit ja chili pieneksi. 
  3. Lisää pannulle tilkka öljyä ja heitä tomaatit, sipulit ja chili sinne. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia.
  4. Heitä joukkoon myös kesäkurpitsasta höylätty pasta. Lisää vielä öljyä pieni tilkka. Kypsennä muutama minuutti ja mausta suolalla ja paprikajauheella.
  5. Voit halutessasi lopuksi ruskistaa vuohenjuuston pintaa pannulla tai lisätä sen kylmänä pasta-annoksen päälle. Mikäli et pidä vuohenjuustosta, voit jättää sen kokonaan pois :)