TUO KEVÄT KOTIISI

Olen vasta viimeisen parin vuoden aikana innostunut sisustamisesta. Sisustaminen on mielestäni siitä ihanaa, että sitä voi toteuttaa melko edullisin ja pienin hankinnoin. Itse suosin huonekaluissa ajattomuutta sekä ennen kaikkea kestävyyttä, joten niitä en suostu uusimaan harvasen vuosi. Niinpä olen keskittynyt pieniin sisustusesineisiin, tekstiileihin, kasveihin sekä valaisimiin. Jo näillä saa todella paljon uutta ilmettä kotiin!

Sain kutsun mennä tutustumaan Mikkelin kauppakeskus Stellaan ja sen liikkeiden kevättarjontaan. Kiertelin rauhassa liikkeitä ja koitin valita mieleisiäni tuotteita kuvattavaksi. Kevät kuvastaa raikkautta, vehreyttä ja uuden alkua, joten miksi et piristäisi kodin ilmettä pienin hankinnoin! :)

Sokoksella tutustuin heidän uuteen italialaiseen mallistoon nimeltä Coin Casa. Merkiltä löytyy niin astioita, pussilakanoita sekä tyynynpäällisiä, pieniä koriste-esineitä ja koreja. Monet tuotteet ovat värikkäitä ja graafisesti kuvioituja, joten niiden avulla on helppoa tuoda uutta kevätilmettä kotiin. Hintataso on myös kohtuullinen.

Metallia, puuta, punottuja koreja..

Kaikki tekstiilit olivat uskomattoman pehmeitä ja laadukkaan tuntuisia.

Tämä suloinen kahvallinen lasimuki kiinnitti heti huomioni, sillä näitä on näkynyt runsaasti sosiaalisessa mediassa viime aikoina. Sopii loistavasti esimerkiksi smoothiemukiksi!

Sokoksen jälkeen suuntasin Eurokankaaseen. Olen pitkin alkuvuotta ihaillut ohimennen Eurokankaan verhoja. Jos meillä olisi vitivalkoinen koti, olisin hommannut jo aikapäiviä sitten oikein räväkät verhot :D Toisaalta verhot ovat merkittävä osa kodin sisustamista, joten on tärkeää että valitsee omaa silmää miellyttävät. 

Kirsi Sundell - Parvi // Liina Blom - Kuutama

Tutustuin Eurokankaassa suomalaisiin suunnittelijoihin. Kyseessä on uusi juttu, mutta verhoja löytyi jo mukava määrä. Jokaiseen kotimaiseen kankaaseen on merkitty Design From Finland, joten nämä tuotteet ovat helppo löytää. Lisätietoja kotimaisista suunnittelijoista ja heidän kankaista löytyy osoitteesta http://www.eurokangas.fi/suomalaista-suunnittelua

Liina Blom - Aurinkomaa

Eurokangas tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten suunnittelua, ompelua & asennusta kohtuulliseen hintaan. 

Maija Fagerlund - Aarre

Näistä verhoista tuli heittämällä suosikit, kun näin ne seinällä. Todella kaunis kuvio ja hyllitty värisävy on juuri mun mieleen! Tätä samaa kangasta on myös saatavilla pöytäliinaksi.

Kun kotiin on saatu tuotua kevättä erilaisin tekstiilein sekä sisustusesinein, kruunaa kokonaisuuden kasvit ja kukat. Ne tuovat eloa ja rauhallisuutta, joten näin keväisin ostan lähes viikoittain uuden tulppaanikimpun koristamaan keittiötämme. 

Stellan alakerrasta löytyy Teijan Kukka, jossa on esillä valtava määrä erilaisia kukkia ja kasveja. En ole ikinä ollut mikään kukka-asiantuntija, joten olen aina pyytänyt äidiltäni tai mummoltani apua erilaisten viherkasvien kastelussa ja hoidossa. Toisinaan olen onnistunut pitämään ne elossa, toisinaan taas on käynyt vähän köpelösti :D 

Orkideat ovat aina olleet mielestäni kauneimpia kukkia. Meiltä löytyy tällä hetkellä kaksi orkideaa ja ne ovat ihanan helppohoitoisia. Orkidea kastellaan kerran viikossa niin, että ruukku upotetaan hetkeksi veteen. Tiesittekö, että parasta kasteluvettä olisi sadevesi?

Tarjolla on myös kauniita kimppuja, joita voi antaa niin lahjaksi kuin ostaa omaan kotiinkin. Värejä, asetelmia ja kukkia löytyy monia, joten on varaa mistä valita.

Aina ei tule ajateltua, että myös kukkakaupoista löytyy paljon erilaisia ruukkuja viherkasveille. On myös hyvä huomata, että ruukun koolla ja värillä on todellakin väliä! Sekin on siis yksi sisustuselementti.

Ps. Stellan (@kauppakeskusstella) instagramissa on nyt käynnissä kilpailu, jossa voit voittaa 100 euron arvoisen lahjakortin valitsemaasi Stellan liikeeseen. Katso tarkemmat säännöt Stellan kotisivuilta, jonne pääset tästä: http://www.kauppakeskusstella.fi.