KINKKU-PESTOHYRRÄT

Heippa! Innostuin yhtenä iltana kokeilemaan taas leivontataitojani. Väsymys painoi sen verran, etten jaksanut lähteä kauppaan, joten kaikki tarvittava ainesosat tuli löytyä kotonta. Ei ihan helppo tehtävä, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään.. :D Lopputuloksesta tuli kuitenkin herkullinen jopa tuon toisen osapuolen mielestä, joten tulin jakamaan teillekin kyseisen reseptin.

Kinkku-pestohyrrät (7-8kpl)

  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 pussia kuivahiivaa

Lämmitä vesi. Sekoita öljy ja suola. Yhdistä jauhot ja hiiva. Alusta taikina käsin ja anna kohota noin 20 minuuttia. Kauli jauhotetulla alustalla levyksi. Lisää täytteitä oman maun mukaan ja rullaa taikina rullaksi. Leikkaa noin 2cm kokoisia paloja ja aseta ne pellille leikkauspinta ylöspäin. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Täyte: (käy melkein mikä tahansa, mutta itse käytin runsaasti pestoa, aavistus ketsuppia, kinkkua suikaleena ja muutama fetapala. Paprikaa ei ollut saatavilla, mutta se kävisi tähän loistavasti!)

  • pestoa 
  • ketsuppia (1-2 rkl)
  • kinkkua
  • (fetajuustoa)
  • (paprika)
  • (punasipuli)