KINKKUPIIRAKKA

Leivon melkein aina jotakin makeaa, vaikka pidän yhtä paljon suolaisista leivonnaisista. Esimerkiksi klassinen kinkkupiirakka on ihanan helppo valmistaa eikä se vaadi kuin muutaman raaka-aineen ja noin puolen tunnin verran odottelua. Kinkkupiirakka maistuu usein myös kaikille, joten mielestäni se sopii yhtä hyvin arkeen kuin juhliinkin tarjoiltavaksi. 

Leivoimme mummoni kanssa kinkkupiirakan noin kuukausi takaperin, joten sain siitä ideaksi kokeilla piirakan tekoa myös kotona. Ihan tarkalleen en reseptiä muistanut, mutta pienillä variaatioilla lopputulos oli kuitenkin lähes yhtä herkullinen.. ;) Kokeilkaa vaikka heti viikonloppuna!

KINKKUPIIRAKKA

POHJA

  • 100g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl vettä

TÄYTE

  • noin 150g palvikinkkua
  • 1 punasipuli
  • 1/2 paprika
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 purkkia kermaviiliä
  • 1 dl kermaa
  • noin 1 dl juustoraastetta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  1. Nypi pehmeä voi, suola ja jauhot. Lisää vesitilkka ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka ja painele taikina (Ø26 cm) vuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Kuori ja silppua punasipuli. Kuullota hetki öljytyllä pannulla.

  3. Pilko paprika ja kinkku pieniksi kuutioiksi.

  4. Sekoita kulhossa kananmunat. Lisää kermaviili ja raasta joukkoon noin 0,5 dl juustoa. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita.

  5. Levitä kinkku ja kasvikset pohjalle ja kaada päälle kermaviili-munaseos. Raasta päälle vielä kevyesti juustoa.

  6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Yksinkertainen, mutta maukas kinkkupiirakka saa kaverikseen paprikaa ja punasipulia. 

Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua ♡ Mä oon ainakin niin tän tarpeessa :D