KOTITEKOINEN JÄÄTELÖ ILMAN JÄÄTELÖKONETTA

Minäkö muka makeiden jälkiruokien ystävä? Ehh, valitettavasti. Sain perustellun syyn tehdä jotakin oikeasti hyvää, sillä meillä oli kuohukerma menossa vanhaksi. ;) Ei, kun Googleen hakusanoiksi "kuohukerma jälkiruoka" ja jossain vaiheessa silmiini pomppasi kuva mielettömän hyvännäköisestä kotitekoisesta jäätelöstä, jonka päällä oli runsaasti suklaan paloja. Mikään ei ole ärsyttävämpää kaupan jäätelöissä kuin se, että jotain suklaahippuja on vain muutama siellä täällä :'D 

Koska mä olen Daimin ylin ystävä, päätin tehdä jäätelöä, jossa olisi omatekoista kinuskia ja paljon Daim rakeita. Mutta ihan yhtälailla tähän sopii esimerkiksi pätkis, M&M's tai ihan vaikka marjoja tai hedelmiä. 

Kotitekoinen Daim-kinuskijäätelö (noin 4 annosta)

  • 2 dl kuohukermaa
  • pussi Daim -rakeita
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1/2 dl (täys)maitoa
  • (noin 2 rkl Baileysia, mutta ei pakollinen)

Kinuski

  • 1,5 dl maitoa
  • 1,5 dl sokeria

Kinuskin valmistaminen:

Sulata sokeri kattilassa (noin 10min). Muista vahtia ja sekoittaa, ettei se pala pohjaan. Lämmitä maitoa mikrossa. Kun sokeri on sulanut, kaada lämmin maito varovasti kattilaan ja keittele maito-sokeriseos kokoon. Muista jälleen sekoittaa. Tähän menee noin 20 minuuttia, joten kärsivällisyyttä. ;)

Vatkaa kuohukerma. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Lisää lopuksi oman maun mukaan Daim rakeita ja vaniljasokeria. Itse kaadoin tässä vaiheessa tilkan Baileysia, jotta jäätelö ei "tinttaantuisi" niin paljoa. Varma en ole tarviiko se sitä, joten omalla vastuulla voi jättää myös pois. :D Kaada osa kinuskista jäätelön joukkoon ja sekoita.

Kaada jäätelö johonkin astiaan ja laita pakkaseen noin pariksi tunniksi. Sekoita jäätelöä yhden kerran tuona aikana. 

Tarjoile lopun kinuskin ja Daim rakeiden kanssa. On nimittäin suussasulavan hyvää!